Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El futur de La Local-Ràdio Tiana, a la tertúlia política

Com ha de ser el mitjà municipal de Tiana, La Local-Ràdio Tiana, per ser realment eficaç i eficient? Per què en només 4 anys i mig –el projecte de La Local  va engegar el novembre del 13– han plegat les dues directores i el director que ha tingut el mitjà de comunicació del poble? Aquestes i altres qüestions les han debatut, aquest dimarts, els 5 representants polítics municipals (del PSC, PDeCat-DC, Junts, ERC i la CUP) que han participat al darrer “Ara i aquí” de la temporada. El portaveu del PP, Diego Parra, no ha pogut assitir a aquesta tertúlia política per problemes d’agenda.

Joan Cañada, regidor del PDeCat-DC, ha subratllat, com la resta de tertulians/es, que és imprescindible restablir el consell municipal de mitjans de comunicació:

 

Cañada creu que hi ha d’haver consens entre tots els grups municipals per “crear una ràdio municipal sòlida”.

Gemma Liñán, de Junts, ha explicat que cal diferenciar el model de ràdio polític del periodístic i saber quin model es vol, ara mateix, a Tiana.

 

La representant de Junts també ha insistit en la importància de crear, de nou, un consell municipal de mitjans de comunicació.

Ricard Fabra, regidor d’ERC, va ser també, fins el setembre passat, regidor de Comunicació. A la tertúlia d’aquest dimarts ha dit que està d’acord en tornar a repensar el projecte de La Local:

 

Fabra ha remarcat que aquest mitjà de comunicació local “és un projecte de poble” i ha de ser un “element de control de la gestió política”.

Per a Salvador Bosch, de la CUP, aquest és el model de mitjà de comunicació municipal que caldria a Tiana:

 

Bosch ha remarcat, en relació a les pressions de grups polítics que reben els periodistes que treballen a la ràdio municipal, que el polític “ho ha de fer bé, i si ho fas bé no t’has de preocupar de res”, en relació al que surti a la Premsa. També ha coincidit amb la resta que és urgent i important restablir el consell municipal de mitjans de comunicació.

A Albert Sales, del PSC, li ha sorprès, ha dit, que es parli de tot aquest tema justament ara:

 

Podeu escoltar la tertúlia política sencera en aquesta mateixa notícia. A més d’aquest anàlisi del present i futur de La Local-Ràdio Tiana, l’ “Ara i aquí” també ha fet balanç de la recent edició del Tast Tiana.