Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El gat amb botes investiga el segrest dels tres porquets i la Blancaneus

Els contes que ens han captivat des de ben petits són mentida. Els tres porquets, la Blancaneus o el gat amb botes no van succeir tal i com ens han explicat sempre. Així ha començat el Contacontes Negre de Tiana.

Josep Mª Ibern ha explicat una nova història agafant i barrejant els personatges del contes tradicionals d’una manera especial i diferent que ha absorbit l’atenció dels més menuts. Era un conte negre. Els tres porquets i la Blancaneus havien estat segrestats i el gat amb botes havia de resoldre l’enigma de qui era el segrestador: la guineu, disfressada de caçador.

Un cop resolt l’enigma i alliberats els personatges dels contes, la guineu és empresonada i es dedica a reescriure la rondalla de la Blancaneus i dels tres porquets. Els nous contes de la guineu són els que ens han arribat fins al dia d’avui, on  apareix la madrastra que no s’estimava la seva filla Blancaneus i el llop que en lloc de ser amic dels tres porquets se’ls volia cruspir.

Els nens han pogut veure una nova versió de les contes tradicionals i interactuar amb la història, descobrint amb un seguit de pistes, qui era el segrestador. Josep Mª Ibern ha valorat l’experiència com una cosa molt positiva i ha assegurat que els nens de Tiana són molt bons detectius ja que han descobert totes les pistes.

 

Instants negres