Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El govern vol reclamar, des del Ple, el manteniment de l’Escola Bressol a la Generalitat

El ple del mes de febrer vol reclamar al govern català el manteniment de les llars d’infants municipals. I és que el Projecte de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2015 no contempla cap partida destinada al finançament de les escoles bressol municipals. És per això que vol demanar la restitució de la partida pressupostària per al finançament d’aquest servei públic o el restabliment de la convocatòria de beques per garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a les llars d’infants.

El govern de Tiana (PSC-ERC) considera que la Generalitat té plena responsabilitat en el sosteniment de les escoles bressol. Aquesta afirmació es basa en les lleis aprovades pel Parlament sobre les llars d’infants de qualitat i sobre l’Educació. Així doncs, asseguren que el Departament d’Ensenyament “no pot restar al marge d’aquesta qüestió si no vol incórrer en una inacció sobre una de les seves competències directes”.

La proposta d’acord afirma que són els ajuntaments i les Diputacions els que s’han fet càrrec d’aquest servei durant els últims anys. Així ho ha defensat l’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, des de Ràdio Tiana.

 

Segons el text, que es portarà al ple, “cal reprendre com a objectiu de primer ordre el lideratge, la promoció i la coresponsabilitat de totes les administracions públiques, respecte a aquesta etapa educativa”.

 

Obres de “millora” a la carretera

El ple d’aquest mes també vol aprovar un conveni amb la Diputació de Barcelona per tirar endavant obres a la carretera que puja de Montgat a Tiana. Aquestes servirien per millorar la seguretat viària, en diferents punts de la via, i l’accessibilitat pels vianants.

S’executarien guals als passos de vianants existents, es col·locarien esquenes d’ase a llocs on s’han detectat excessos de velocitat i es milloraria la senyalització, entre d’altres. La Diputació es faria càrrec de l’execució d’aquestes feines, que costarien 16.000 euros.

 

L’oposició torna a preguntar

Els grups de l’oposició van acabar el 2014 i van començar el 2015 sense preguntes a l’ordre del dia. Aquest cop, Gent pel Progrés de Tiana sí que porta temes al ple municipal.

Una de les preguntes que farà aquest grup municipal és sobre el compliment dels programes electorals dels grups que formen govern: PSC i ERC. Així doncs, volen saber “en quina situació es troben” compromisos com el de la creació d’una “Agència de Desenvolupament Local”, la creació de la “Comissió Sectorial del Comerç i Serveis de proximitat”, l’ampliació de la biblioteca Can Baratau, la instal·lació d’una rotonda per “solucionar definitivament” l’encreuament del Passeig de la Vilesa amb el carrer Castellar o la recuperació de la línia d’autobús directe de connexió amb Barcelona.

 

Canvi d’una festa local

El dia 16 de setembre continuarà sent una de les Festes Locals de Tiana, en motiu de Sant Cebrià, patró del poble. El dia que canviarà serà el dilluns de pasqua granada, que és el proper dia 25 de maig.

Enguany el dilluns de pasqua granada coincideix amb l’endemà de les eleccions municipals, que tindran lloc el diumenge 24 de maig. És per això que el dia festiu es canviarà pel dilluns 1 de juny.

Localitats com Barcelona, Badalona, Sant Adrià del Besòs o Montgat també han proposat com a festiu aquest mateix dia. Així doncs, des de l’Ajuntament “es considera oportú proposar el canvi de la festa a fi de conciliar la vida familiar de les persones que treballen majoritàriament en aquells municipis amb les escoles de Tiana”.