Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Passejar amb ruc per Tiana és possible

La Macaret, la Blanca, la Penca, la Petra, la Janna, la Pupa, la Gina i la Lluna són alguns dels onze rucs del centre Rucs de la Serralada. Passejar amb ells per Tiana i el seu entorn natural ja és possible gràcies aquest centre. Fa dos mesos que el Carles Muntet i la seva dona van iniciar aquest projecte i és una manera de guanyar-se la vida i, a la vegada, una forma de fer allò que els hi agrada. Tots els rucs són comprats a particulars i tractants, alguns d’ells no estaven en bones condicions i gràcies al Carles i la seva dona ara tenen una vida millor.

Després de quedar-se a l’atur ara fa tres anys, el Carles Muntet va pensar que havia de canviar de vida. Tot va començar quan ell es va comprar un ruc com a afició mentre que buscava feina. I el que va començar com un entreteniment, dos anys més tard, s’ha convertit en la seva empresa familiar i en una manera d’ajudar a l’espècie.

El ruc tradicionalment sempre s’ha utilitzat com a eina per a treballs forçosos de càrrega, transport, conreu, etc. La baixada de l’ús del ruc com a eina de treball ha provocat que el nombre d’aquest animal es redueixi considerablement, fins el punt de corre el risc d’extingir-se. El centre Rucs de la Serralada vol preservar aquesta espècie en el nostre país.

El negoci porta poc temps en marxa però, de moment, les valoracions han estat molt positives. El Carles Muntet ens ho explica.

 

Diferents maneres de gaudir d’aquesta experiència

Una d’elles és fent senderisme. El centre ofereix la possibilitat de fer rutes per la Serralada de Marina. Una bona excusa per gaudir i conèixer l’entorn natural de la serralada d’una manera molt original i diferent. A més podeu preparar un pícnic per dinar i el ruc el portarà durant tot el trajecte gràcies a les sàrries o alforges. Les rutes són per a grups de fins a 15 persones, cada ruc pot portar un màxim de tres persones que s’aniran tornant el torn. Per realitzar aquesta activitat, un monitor anirà guiant la ruta a seguir durant les quatre hores que dura el recorregut. El preu és de 60 euros per cada ruc.

Una altra opció és la de fer una ruta familiar pel centre. Aquest centre disposa d’un recorregut senyalitzat marcat amb una fita per anar seguint el camí. El funcionament és el mateix, tres persones per ruc però només pot anar-hi muntada una. El preu d’una hora és de 15 euros per persona.

El centre també ofereix activitats per les escoles, el seu propietari ens ho explica.

 

A més, el centre Rucs de la Serralada ha arribat a un acord amb l’AMPA de l’escola Lola Anglada, els seus socis i sòcies tindran un 10% de descompte.

A part d’aquestes activitats, també s’hi pot celebrar l’aniversari, fer passejades amb ruc per als més menuts, jubilats i també fan activitats de valor terapèutic amb ruc.

Algunes famílies ja han apostat per gaudir d’una ruta amb ruc per la Serralada de Marina. A nivell general estan entusiasmats i gent tant de Tiana, com de Montgat, Badalona, Barcelona, el Prat de Llobregat i arreu ja s’hi han acostat per gaudir del paisatge muntant amb ruc, un experiència d’allò més diferent.

 

Com arribar-hi?

 flayer Rucs de la Serralada 2

Si hi aneu amb cotxe podeu deixar-lo al aparcament del recinte. Hi ha disponibilitat per a deu places si no també es pot estacionar el cotxe a la riera de Tiana a 100 metres del Centre.

L’aforament és limitat, es pot consultar la disponibilitat trucant de dimarts a divendres de 12:30 a 17:00h. Telf. 640018855. També enviant un email a rucsdelaserralada@gmail.com.