Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El jutjat aixeca la suspensió a l’Ajuntament de Cabrils

El jutjat contenciós número dos de Barcelona ha deixat sense efecte la resolució emesa divendres passat arrel de la denúncia d’un veí de Cabrils, on suspenia cautelarment un acord del ple municipal perquè l’Ajuntament pogués cedir el padró a la Generalitat de Catalunya per a la consulta. Després d’escoltar a les parts, la magistrada ha decidit aixecar la suspensió a l’Ajuntament. Tot i això, en la interlocutòria emesa aquest dimecres, la jutgessa manté la suspensió de l’acord únicament pel que fa a les dades del veí que va portar el cas davant els tribunals, Alejandro Rusiñol. La jutgessa entén que la demanda del veí no pot tenir efecte sobre “la resta de veïns” del poble.

La jutgessa argumenta que la denúncia de Rusiñol invoca a la vulneració dels seus drets fonamentals i, per tant, les mesures a adoptar han d’afectar també de manera particular a aquest veí i no a la resta de ciutadans del poble: “Està legitimat per sol·licitar que la cessió de dades del padró no afecti les seves dades, però no ho està per pretendre que la suspensió afecti les dades de la resta de veïns del municipi”.

Tot i això, la magistrada adverteix que la seva resolució “no pot ser un obstacle en el procés que té per objecte el dret a decidir” perquè si s’aprovés una llei que emparés la cessió de les dades del padró, la pròpia llei establiria les condicions i les obligacions “de tots els Ajuntaments de Catalunya, sense excepció”.

En la seva interlocutòria, la jutgessa destaca la “enorme carrega política” del cas i fonamenta la seva decisió en el fet que actualment no existeix cap marc legal al voltant de la consulta que estableixi les condicions per a la cessió de les dades del padró entre administracions sense l’autorització de les persones interessades.