Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Maresme, dibuix a dibuix: l’urban sketching de la Montse Sanchiz

Una cadireta plegable, un quadern de dibuix, llapissos i aquarel·les. La Montse Sanchiz, una premianenca aficionada a la disciplina artística de l’urban sketching, es passeja pels pobles del Maresme amb aquests estris a la recerca d’indrets, edificis o paisatges urbans que poder dibuixar.

Aquest dilluns ha sigut el torn de Tiana, on la Montse ha estat dibuixant la casa situada a la placeta Clavé. Aquest, però, no és el primer cop que les seves aquarel·les pinten quelcom tianenc. Ja ha vingut diverses vegades, l’últim cop aquest mateix agost, on va dibuixar una casa situada al carrer Doctor Mascaró.

Els seus dibuixos són principalment de llocs del Maresme i de les rodalies, allà on arriba el transport públic. La Montse Sanchiz assegura que hi ha llocs molt macos per dibuixar. Alguns els troba buscant per Internet, però d’altres se’ls troba mentre passeja pels pobles:

 

El que fa que es fixi en un edifici, plaça o paisatge és, sobretot, la combinació de l’arquitectura amb la natura:

 

Cadascun dels artistes que fan urban sketching escullen la seva tècnica preferida per fer els dibuixos. En el cas de la Montse, ella ho fa amb aquarel·les:

 

Cada dibuix va acompanyat d’una breu descripció del lloc i la data del dia que va ser pintat:

 

Un cop acabats, els penja a les seves xarxes socials, Facebook, Twitter i Instagram:

 

Per a la Montse, l’urban sketching és una afició. Una afició que comparteix amb molta més gent. De fet, aquí a Catalunya té molta força. De tant en tant fan trobades per dibuixar, explica, on intercanvien experiències i maneres de fer que els fan aprendre i créixer a tots.

Per poder veure les seves creacions, podeu entrar al seu facebook, twitter o instagram