Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Maresme és la comarca de Catalunya amb més accidents laborals

Males notícies pel que fa a la sinistrat laboral a la comarca: les darreres dades corroboren la tendència a l’alça dels accidents laborals, informa el Consell Comarcal del Maresme. L’índex de sinistralitat laboral (que relaciona el número d’accidents per cada 100.000 afiliats a la Seguretat Social), manté el Maresme al capdavant de Barcelona província i de Catalunya en nombre d’accidents laborals. I és que la comarca registra 959,45 sinistres per cada 100.000 afiliats, una xifra negativa que ens retrotrau al 2011. Des d’aquell any, els accidents laborals havien anat baixant fins el 2014.

Durant el segon trimestre del 2017, tal i com recull l’informe realitzat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, es van comunicar 923 sinistres a llocs de treball del Maresme. La xifra representa un increment de l’1,88% respecte al trimestre anterior i d’un 6,71% en comparació amb el mateix període de l’any anterior.

Tot i que gairebé el 99% dels treballadors i treballadores accidentades va patir lesions de pronòstic lleu, es va haver de lamentar la mort de dues persones. Aquest increment de la sinistralitat laboral al Maresme gira les tendències provincials i del conjunt català, on la xifra d’accidents laborals ha disminuït de més d’un 2%.

Al Maresme, les dades del segon trimestre d’enguany són especialment preocupants per la mort en accident laboral de 2 persones. Això eleva a 3 el nombre de víctimes mortals en accident laboral al Maresme durant 2017. Aquesta xifra ja supera la de l’any passat en què es van registrar 2 morts. De la resta de treballadors i treballadores accidentades, 8 van patir lesions greus i 913 lleus.

L’augment de la sinistralitat laboral es centra en el col·lectiu d’homes, que ha patit un increment intertrimestral del 3,50%. En canvi, les dones han patit menys accidents (-0,90%).

Pel que fa a la distribució per sectors econòmics, una vegada més el gruix dels accidents laborals amb resultat de baixa per al treballador/a que l’ha patit es concentra en el sector serveis (65%). Segueix la indústria (20%), la construcció (13%) i l’agricultura (2%).