Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Maresme i Tiana col·laboren per controlar el mosquit tigre

El Consell Comarcal del Maresme ha començat una campanya per evitar la proliferació del mosquit tigre. Aquesta iniciativa arribarà a principis de juny a Tiana i consisteix en l’aplicació de larvicida als embornals públics. Llocs on s’acumula aigua i que, per tant, són un focus propici perquè els mosquits posin els seus ous. La substància química, com el seu nom indica, elimina les larves i impedeix que es transformin en nous mosquits.

El conseller de Medi Ambient, Antoni Valls, assegura que eliminar el mosquit tigre de manera total és pràcticament impossible. Tot i així, defensa que aquest mètode pot ajudar a reduir el nombre de mosquits i reduir la molèstia pels veïns respecte a anys anteriors.

 

Els treballs ja han començat a Mataró i es continuaran a tots els municipis del Maresme que ho sol·licitin. Des del Consell Comarcal, preveuen que entre finals de maig i principis de juny la campanya ja s’hagi començat a aplicar a tot arreu. Segons el regidor de Medi Ambient, Héctor González, des de Tiana han volgut adherir-se perquè preveuen que l’aplicació del larvicida sigui molt eficaç.

 

Després de tres aplicacions successives durant l’estiu, la campanya acabarà al setembre a tots els municipis. Tot i així, aquesta iniciativa només es portarà a terme a les zones públiques. Per això, tant des del Consell Comarcal com des de l’Ajuntament afirmen que també és molt necessària la prevenció que facin els veïns a casa seva.