Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El monòlit d’homenatge a Clavé i la placeta, a debat a la tertúlia política

La polèmica decisió de moure -i, enderrocar una part- del monòlit en homenatge a Clavé de la placeta del mateix nom ha estat el tema de debat de l’ “Ara i aquí” d’aquest mes d’abril. Els representants dels 6 grups polítics municipals han tornat a coincidir que ha mancat informació sobre tot el projecte de Matas i, en concret, sobre la modificació que patirà la placeta. Una queixa que ja van expressar tots els grups -excepte, òbviament, el PSC- al darrer ple municipal, el 3 d’abril.

El portaveu de la CUP, Àlex Rosa, ha dit que un altre problema que veuen al nou projecte és que “augmentarà el trànsit significativament” en aquest punt un cop es faci el nou vial, fet que veuen com “totalment contradictori amb el que preveu la pacificació” ha remarcat.

 

Isaac Salvatierra, portaveu de Junts, ha volgut parlar de “visió, deliberació i memòria”. Ha remarcat que Junts està “absolutament d’acord en construir un centre pensat per a les persones alliberat de cotxes”. També ha insistit que “és important” que se’ls expliqui detalladament el projecte, una explicació que, segons Junts, encara no s’ha produït.

 

Josep Maria Galceran, del PDeCAT-DC ha coincidit que ha mancat diàleg de l’equip de govern  amb l’oposició sobre aquest tema. Tanmateix, ha dit que “tècnicament” troba “correcta” la proposta de traslladar el monòlit per poder obrir el vial:

 

El representant del PSC,  Ferran Almeida, creu que desplaçar el monòlit és un fet que “no té importància”, més, si es té en compte la millora que, segons ha dit, significarà suprimir l’actual gir que han de fer els vehicles per anar del carrer Jaume Matas a Mediterrani:

 

Ricard Fabra, portaveu d’ERC, creu que sí que és una modificació necessària malgrat que, per la manca d’informació que hi ha hagut, ha dit, s’ha creat una gran polèmica.

 

Fabra ha tornat a dir que parar les obres al carrer Matas “hagués estat una insensatesa” perquè hagués costat molts diners.

També Diego Parra creu també que s’hauria d’haver informat molt més a l’oposició. El que en realitat hi ha de fons al debat, ha dit a la tertúlia, és si l’Ajuntament està parlant de “peatonalitzar” o de pacificar el centre:

 

Podeu escoltar la tertúlia p0lítica sencera en aquesta mateixa notícia.