Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El nou local cultural de Junts per Tiana obre les portes al públic

Des d’ahir, el número 19 de l’Avinguda Isaac Albèniz queda definit com un espai “per al poble” en matèria de cultura. El local, subvencionat per l’agrupació d’electors Junts per Tiana i donacions particulars, es presenta com un espai polivalent que podrà acollir des de reunions d’empreses a concerts i exposicions artístiques.

Així va ser, precisament, com es va celebrar la seva inauguració: un concert de música tradicional a càrrec d’Eduard Casal i Jordi Fàbregas que amenitzava la celebració davant del local, i a l’interior una exposició de quadres d’artistes locals amb el títol “Alegria”.

La coordinadora de Junts per Tiana, Gemma Liñán, ens va explicar què simbolitzava la temàtica triada.

 

L’exposició, que partia en bona part de la tècnica de l’Àlvar Suñol, constava tant d’obres realistes dels germans Santilari i el Marc Soldevila, com de pintures més expressionistes de Mario Tarragó, Bianca Batlle, Josep Maria Galceran “Fletxa”, Joel Yuste, Elena Llongueras i Raimon Sunyer.

El Guillem Llimona, amb només 10 anys, va exposar també la seva obra al costat dels seus germans, en Lluc i el Roger.

 

Durant l’acte, els artistes van poder parlar amb la gent del poble, van explicar detalls de les seves obres i van celebrar, tal com explica el Marc Soldevila, que s’hagi creat un espai així al poble.

 

La celebració va anar d’acord amb l’Alegria de les obres, de la música i de la festa major. Ara, ja s’està pensant en els projectes que determinaran el futur d’aquest local.

 

Des de l’organització, van voler rendir homenatge a Lola Anglada, coincidint amb els 35 anys de la seva mort, exposant el projecte que va fer l’artista per a decorar l’absis de l’església de Tiana, rebutjat -de manera injustificada segons les seves memòries- des d’un principi.