Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Pavimentació del Camí de l’Alegria: amb formigó o sense?

El moment més aspre del ple d’aquest dimarts ha estat, sense dubte, quan ha aparegut el tema del paviment d’un tram del camí de l’Alegria.

A instàncies dels grups municipals de CiU, Junts per Tiana i la CUP, l’equip de govern ha acceptat, almenys de manera informal i a l’espera de l’últim vistiplau dels tècnics, no col·locar una llosa de formigó al tram que es pavimentarà. La decisió presa al ple, doncs, és que, per ara, s’incorporarà com a proposta de millora del projecte la substitució de la llosa de formigó per un altre material, al tram del camí de l’Alegria que es pavimentarà.

Però la discusió ha sigut llarga i tensa, especialment entre el portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, i l’alcaldessa, Ester Pujol. Ha estat a l’apartat de precs i preguntes, quan la portaveu convergent Olga Rué ha preguntat per què no se’ls havia acceptat, a ells, a la CUP i a Junts per Tiana, presentar una moció sobre aquest tema per la via d’urgència. L’alcaldessa ha argumentat que tota moció d’aquest tipus ha d’haver estat presentada en una comissió informativa:

 

A més d’Olga Rué també el portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, ho ha negat. Salvatierra ha assegurat que Ester Pujol no coneix la llei en aquest punt:

 

 

Salvatierra ha insistit que el pavimentat del camí de l’Alegria és un tema sobre el qual l’equip de govern, assegura, no els ha deixat opinar a cap espai públic.

El portaveu de la CUP, Àlex Rosa, va reclamar una comunicació entre equip de govern i oposició “més fluïda”, especialment en un tema delicat com aquest:

 

Per la seva banda, la regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, ha defensat la necessitat de pavimentar el tram. S’ha queixat que l’oposició no l’ha consultat en cap moment, ha dit, sobre aquest projecte del camí de l’Alegria:

 

De tota manera, Núria Garcia ha deixat clar que el projecte està gairebé “tancat” i que admet pocs canvis ja que tècnicament i econòmicament, ha dit, és el que planteja “la millor solució”. Tot i això, ha matissat, quan es faci el plec de condicions tècniques definitiu per aquest projecte, la substitució del formigó per un altre material es pot contemplar:

 

Acabant el debat, Olga Rué feia aquesta conclusió:

 

L’equip de govern municipal sosté que la pavimentació del tram del camí de l’Alegria entre Can Cirera i el cementiri és necessària perquè ara, cada vegada que plou, cal una intervenció municipal per retirar-hi la sorra que hi queda acumulada. Només l’any 2014, van explicar al ple, s’hi va haver d’intervenir una vintena de vegades per aquest motiu.