Història | Viure a Tiana

El periodista Carles Pàmies digitalitza patrimoni tianenc en 3D com la Sala Albéniz, la plaça dels Peixos o la font del Ronyó

La Sala Albéniz els anys 20. Font: El Punt-Avui / lalocal

Pàmies diu que aquesta és una manera de preservar el patrimoni de manera digital. El seu pròxim objectiu és el retaule barroc que ara mateix està a l’església de Sant Cebrià.

Marta  López | 09/03/2023 a les 16:24 0
 

El periodista i realitzador de televisió Carles Pàmies té una afició, la fotogrametria:

Gràcies a aquesta afició, la Sala Albéniz de Tiana ha quedat digitalitzada.

No és l’únic patrimoni tianenc que ha immortalitzat en 3D, també ho ha fet amb la Creu de Terme, la plaça dels Peixos, el tramvia o la font del Ronyó:

Pàmies diu que aquesta és una manera de preservar el patrimoni de manera digital. El seu pròxim objectiu és el retaule barroc que ara mateix està a l’església de Sant Cebrià:

Té, però, un desig encara més ambiciós, digitalitzar la Cartoixa de Montalegre:

Les fotogrametries del patrimoni tianenc són només una petita part de tota la feina que està fent en el marc d’un doctorat d’arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya:

El seu interès pel patrimoni va començar fa molts anys a través de la recopilació de cadirats gòtics. De fet, això és el que va fer que el convidessin a fer el doctorat:

Podeu veure totes les seves fotogrametries a través de l’aplicació Sketchfab, on trobareu des dels cadirats gòtics fins a estàtues, escultures i arquitectura diversa.

Marta López
Marta  López