Solidaritat | Viure a Tiana

La campanya de donació de sang de l’Escola Tiziana aconsegueix 83 donants

La jornada va tenir lloc de deu del matí a dues del migdia a les instal·lacions de l’escola. / martalopez

La jornada festiva i solidària, organitzada pels alumnes de cinquè i l’AFA, va implicar a diferents entitats del poble i va comptar amb diferents activitats. La Local ha parlat amb l’alumnat de cinquè perquè expliquin com ha sigut l’experiència.

Marta  López | 14/03/2023 a les 11:53 0
 

Els alumnes de cinquè de l’Escola Tiziana, en col·laboració amb l’AFA, van organitzar dissabte 11 de març una campanya de donació de sang. La jornada va tenir lloc de deu del matí a dues del migdia a les instal·lacions de l’escola i va comptar amb tota mena d’activitats per viure un matí festiu i solidari. La Local ha parlat amb l’alumnat de cinquè perquè expliquin com ha sigut l’experiència.

En total, el Banc de Sang i Teixits va aconseguir 83 donants, una xifra de la qual la Magalí, en Max i en Miquel estan molt orgullosos. Per a ells ha sigut una experiència divertida i gratificant:

 

Tota la classe ha elaborat la campanya des de zero, informant-se sobre la temàtica i creant el logo i el lema de la jornada, que enguany ha sigut “Vols salvar vides? La teva sang té superpoders”. L’Àlex i en Noa ens expliquen com ha sigut tot aquest procés:

 

L’Abril i l’Arnau ens diuen què han après:

 

Alguns d’ells també van estar presents el dissabte. Es van dividir en 4 grups que anaven rotant i que s’encarregaven de diferents tasques. Ens ho expliquen en Marc i la Gisela:

 

La jornada festiva i solidària va implicar a diferents entitats del poble i va comptar amb activitats organitzades per FesTri, tallers de RCP i de ball de gegants, el ball dels Gegants de Tiana i un conte explicat per Kids&Us. A més, cada donant va rebre 1 botifarra, 1 tiquet per participar en el sorteig d’una panera i obsequis de la Penya Barcelonista de Tiana.

L’AFA va engegar aquesta iniciativa l’any 2019, però va quedar aturada per la pandèmia. Enguany, l’han pogut recuperar.

Marta López
Marta  López