Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Pessebre Vivent del Casal d’Avis torna al carrer

El Pessebre de Nadal ha pres vida a Tiana aquest dissabte a la tarda. La Llar de Persones Grans ha organitzat, un any més, l’escena del naixement de Jesús. Una tradició tianenca i catalana que sempre aconsegueix movilitzar a grans i a petits i els dibuixa un somriure a la cara.

IMG_5077

Aquest any, però, la representació d’una de les escenes més típiques de les Festes de Nadal s’ha situat dins del pati del Casal d’Avis. A dins de l’establia, Josep i Maria i, als seus braços, Jesús. Ben a prop, un àngel i pastores carregades d’obsequis per l’infant.

Els reals protagonistes, però, els més petits. Bocabadats amb el Pessebre han escoltat atents les dolces veus del Cor Infantil del poble, que ha cantat nadales als peus de l’establia. Sonaven així:

 

Però un Pessebre no és res sense el caganer i, a Tiana, no podíem ser menys. Amb la pipa a la boca, la barretina i la samarra, Montserrat Forquet ha donat vida, des de fa anys, al graciós personatge. Intentava amagar-se rere l’arbre de Nadal però La Local l’ha trobat i ens ha explicat què significa per ella formar part del Pessebre Vivent:

 

Després de les Nadales, ha sigut el tron del vell tronc. El Tió ha estat picat i repicat pels nens i nenes que, ansiosos, s’hi han tirat a sobre per agafar les llaminadures que els hi ha cagat.

I per acabar i entrar en calor, s’ha ofert pa calent amb oli i un got de vi. Pels petits – i no tan petits – una tassa de xocolata calenta amb coca. L’olla, s’ha buidat ben ràpid. Això és el que ens han dit els que hi han anat:

 

Josep Conesa, President de la Llar de Persones grans, ha volgut donar les gràcies per la col·laboració de tots els que hi han anat i ha explicat que aquest any s’ha fet un Pessebre més reduït perquè l’any passat “les figures” van passar molt fred.

 

Conesa ha remarcat que el Pessebre d’enguany ha estat en homenatge a Flora Zaragoza, una membre del Casal d’Avis que ens va deixar fa uns mesos i que sempre hi havia participat activament.