Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Jornada electoral tranquil.la a Tiana

A les nou del matí s’han obert amb total normalitat els cinc col·legis electorals de la vila: la Catequística, la biblioteca Can Baratau, el Centre Cívic l’Escorxador i les escoles Lola Anglada i Tiziana. Un total de 6.517 tianencs estan cridats a les urnes per escollir 350 diputats al Congrés i 208 senadors.

No hi ha hagut incidències a cap col·legi electoral excepte a Can Baratau , on una dona ha volgut votar a un partit del qual no hi havia papereta perquè no es presenta per Catalunya. Una altra persona s’ha queixat del difícil accés a la biblioteca, ja que no té rampes per les persones amb mobilitat reduïda, ha dit.

Abans de les 11:00 del matí ja havien votat alguns polítics de Tiana, com la regidora de Convergència, Olga Rué, i el regidor del PSC Xavier Doñate.

L'escola Tiziana, aquest diumenge, durant la jornada electoral
L’escola Tiziana, aquest diumenge, durant la jornada electoral

Els col·legis electorals estaran oberts fins les 20h del vespre. Aquelles persones que votin per correu també ho podran fer fins les 20h, hora en que es començarà a fer l’escrutini dels vots.

Prediccions diverses

Ràdio Tiana-La Locaal ha pogut parlar amb alguns dels votants que han dit quin partit creuen que guanyarà les eleccions. La majoria ha coincidit que el vencedor serà el Partit Popular. D’altres no ho tenien clar. Un votant ha explicat que, a Tiana, creu que hi haurà empat entre Esquerra Republicana i Democràcia i Llibertat:

IMG_5176

Inici de la jornada a l’Estat espanyol

A l’Estat espanyol tampoc hi ha hagut cap problema a l’hora de constituir les meses electorals. El sotssecretari del Ministeri d’Interior, Luis Aguilera, ha assegurat que no s’han registrat incidències destacables, a banda de petits retards a causa d’alguna falta de documentació (DNI, passaport) d’algun membre de mesa, manca de claus per obrir alguns col·legis concrets o retards en la presentació de titulars o suplents de mesa. A tall d’anècdota, Aguilera ha explicat que en un petit poblet de la Rioja, Villarroya, han pogut tancar a les 09.02 hores el col·legi electoral perquè ja havien votat els sis ciutadans amb dret a sufragi empadronats allà.

Ràdio Tiana anirà seguint la jornada electoral. A la pàgina web www.lalocal.tianat.cat es publicaran actualitzacions de la informació al llarg del dia.

Totes les televisions i ràdios públiques  d’abast nacional faran una programació especial que començarà amb el compte enrere a partir de les 19:00 de la tarda.