Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple aprova la compareixença de l’Ajuntament en els recursos interposats per Brofar

BROFAR CONCESIONES Y SERVICIOS S.L., l’empresa que gestionava la Residència i Centre de dia Sant Cebrià, ha interposat dos recursos contenciosos administratius als Jutjats número 12 i 5 de Barcelona contra el decret d’alcaldia aprovat el 3 de maig i els decrets del 22 i 29 d’abril respectivament.

Pel que fa al decret del 3 de maig, és on s’acordava iniciar l’expedient de segrest municipal de la concessió i apartar del servei a Brofar com a mesura cautelar urgent, amb assumpció municipal del servei i designació a la Fundació Vella Terra per a la gestió integral del servei.

Pel que fa als decrets del 22 i 29 d’abril, són els que acorden la suspensió temporal en la gestió assistencial del servei de la Residència per part de Brofar, atribuint-la a la mercantil Badalona Serveis Assistencials.

El ple va aprovar, amb l’abstenció de Junts per Tiana, la compareixença de l’ens en ambdós procediments, designar a la lletrada Elena Moreno com a defensa de l’Ajuntament de Tiana i atorgar la representació del consistori al procurador Javier Segura.

Comissió d’estudi de la Residència

El ple de maig va aprovar la constitució d’una comissió d’estudi de la Residència i centre de dia Sant Cebrià, formada per portaveus, treballadors i treballadores municipals i experts. El portaveu dels Socialistes de Tiana, Albert Sales, va comunicar en el ple d’aquest dimarts la seva renúncia a pertànyer a aquesta comissió en favor d’un expert, en Jaume Adrover.

Sales va justificar aquesta decisió defensant la necessitat de comptar amb membres tècnics i experts en matèria d’afers socials i família i menys perfils de caràcter polític “per tal que sorgeixi la millor proposta de futur per la Residència Sant Cebrià”. El canvi es va aprovar amb l’abstenció de Junts per Tiana.

Tal com va informar l’Ajuntament de Tiana en un comunicat, la residència va obtenir el passat dijous la qualificació de residència verda per part del Departament de Salut. Això significa que ja és un espai lliure de la Covid-19.

En el mateix comunicat s’informava que els 49 residents que actualment estan a la residència havien donat negatiu i que, des de l’inici de la pandèmia, n’havien mort 31.