Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple aprova per unanimitat l’elaboració d’un Pacte Local Verd i Sostenible

El ple del mes de juny ha aprovat per unanimitat l’elaboració d’un Pacte Local Verd i Sostenible que contempla l’impuls i el debat entre els grups municipals, la transparència en la gestió i la participació ciutadana.

La proposta d’acord institucional preveu convocar els portaveus dels grups municipals perquè exposin la seva visió per cercar solucions comunes i constituir la Taula per un Pacte Local i Verd, integrada pels mateixos grups municipals, les entitats, les associacions comercials i les entitats de l’àmbit del medi ambient, ecologia i biodiversitat.

L’objectiu d’aquesta Taula és proposar i consensuar les mesures de reconstrucció econòmica i social verda i sostenible que puguin ser aplicades a Tiana. També es buscarà promoure la creació d’un fòrum de participació i crear un instrument de seguiment dels projectes d’aquest Pacte.

L’escrit justifica la necessitat d’aquest Pacte Local Verd i Sostenible perquè “és el moment per a una transició cap a un altre model que reculli alhora els aprenentatges dels últims mesos amb la crisi sanitària i de les últimes dècades amb la crisi climàtica”.

El portaveu del PSC i regidor de Transició Energètica i Sostenibilitat, Albert Sales, va dir que amb aquest acord s’havia d’aconseguir un gran pacte transversal i una mirada ampla:

 

El portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, va dir que el seu grup donaria suport a qualsevol espai de debat que serveixi per avançar i que era important posar-se a treballar el més aviat millor:

 

Declaració institucional

El ple d’aquest dimarts també ha aprovat per unanimitat la declaració institucional en suport als treballadors i treballadores de Nissan davant l’anunci per part de l’empresa japonesa del tancament de les plantes instal·lades a Catalunya.

La declaració també recull l’aposta pel foment de polítiques adreçades al manteniment i la creació a Catalunya i la defensa de l’àrea metropolitana de Barcelona com a zona que compta amb totes les condicions des del punt de vista econòmic, industrial, digital i tecnològic.