Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple tira endavant la moció de Junts per detectar i assessorar a les famílies beneficiàries de l’Ingrés Mínim Vital

El grup municipal de Junts per Tiana va presentar per la via d’urgència una moció per impulsar la creació d’una oficina municipal per detectar les famílies potencialment beneficiàries de l’Ingrés Mínim Vital, aprovat per part del govern espanyol el passat 29 de maig, i assessorar-les en la tramitació de la prestació.

A l’escrit s’explica que l’article 28 del Reial Decret-llei 20/2020, que regula la prestació d’aquest Ingrés Mínim Vital, “preveu mecanismes de col·laboració amb les entitats locals amb l’objectiu de millorar l’eficiència de la gestió de la prestació”. Així doncs, des de l’agrupació d’electors creien que l’Ajuntament “com a administració més propera a la ciutadania, té un paper clau en la detecció de les famílies potencialment beneficiàries i en l’assessorament per tramitar la prestació”.

La regidora de Serveis Socials, Gemma Rosés, va dir que des d’aquest departament ja s’està fent el seguiment de les famílies més vulnerables i que, en comptes de crear una oficina específica, s’impulsés la feina de Serveis Socials per tal que puguin realitzar aquesta tasca. També es van comprometre a fer una feina de comunicació i divulgació d’aquesta prestació per tal que arribi al nombre més gran possible de tianencs i tianenques:

 

El portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, va dir que el seu grup acceptava les esmenes:

 

La moció, doncs, es va acabar aprovant per unanimitat un cop incloses les esmenes proposades per l’equip de govern.