Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple aprova la modificació de l’ordenança fiscal que regula els preus de la piscina municipal

El ple municipal d’aquest dimarts 2 d’abril ha aprovat, amb l’abstenció del regidor no adscrit, la modificació inicial de l’ordenança fiscal núm. 15, que regula, entre altres, la taxa per a la prestació del servei de la piscina municipal. Entre els canvis més destacats es troba la pujada de preu de l’entrada diària, que puja a 15 euros, i la modificació dels percentatges de reserva d’abonaments pel veïnat de Tiana i de Montgat. Abans, es reservaba un 65% per a persones empadronades a Tiana i un 35% als empadronats a Montgat. Ara, serà un 70-30.

Millor control de l’aforament i adaptació al canvi climàtic

Segons van explicar tant l’alcalde com el regidor d’Esports, Sergi Manzanares, un dels principals objectius que s’han marcat des de la regidoria és regular millor l’aforament i la demanda, és per això que estan treballant en una nova aplicació que permetrà controlar-ho millor. El regidor d’Esports va detallar que “aquest estiu la piscina municipal estarà adaptada al context de canvi climàtic que estem vivint, a la demanda d’entrades i a la situació de sequera”:

 

El regidor també va explicar que es canviaria la gespa actual per gespa artificial, davant la limitació que hi ha per regar-la i amb l’objectiu d’evitar la situació que es va viure l’any passat, i s’instal·laria l’escala a la piscina petita:

 

L’alcalde va subratllar que estan treballant en dos fronts, el de la sequera i el d’entendre la piscina com un refugi climàtic davant de les onades de calor:

 

El canvi de percentatge dels abonaments reservats a Tiana i Montgat

L’ordenança que hi havia fins ara situava el percentatge d’abonaments reservats per Tiana i Montgat en un 65-35% respectivament. La proposta inicial de l’equip de govern era canviar-lo a un 80-20%, però finalment es va modificar a un 70-30% després que l’alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, es reunís el mateix matí de dimarts amb l’alcalde de Montgat:

 

L’oposició va retreure que el canvi de percentatge que es va fer de manera inicial es fes sense consultar-ho abans amb el consistori veí, i van posar de relleu la necessitat de cuidar les relacions amb Montgat.

El regidor no adscrit, Albert Sales, va dir que entenia que es portava anys intentant negociar amb Montgat per la qüestió del conveni que lliga els abonaments a la piscina i els distintius d’aparcament a la zona blava, perquè “els convenis no són eterns i s’han de revisar”, però va avisar que no es podia fer “a la brava”:

 

El portaveu d’ERC, Alex Van Boven, es va preguntar si aquest canvi d’última hora en els percentatges afectaria al càlcul extret de l’informe econòmic:

 

Per la seva banda, el portaveu del PP, Diego Parra, va dir que “hem de defensar els nostres interessos com a poble, però també hem de tenir en compte què fa Montgat per nosaltres”:

 

La portaveu de Junts per Catalunya Tiana, Montse Torres, va afegir que s’havien de fer les coses “amb una miqueta més de rigor”:

 

El portaveu dels Socialistes de Tiana, Miquel Santiago, va explicar que ell, juntament amb Parra i Torres, s’havien reunit el passat 26 de març amb l’alcalde de Montgat “amb l’objectiu de comunicar al govern la necessitat de consensuar les polítiques que afecten a ambdós municipis per així promoure un enteniment mutu i una relació futura sòlida.” “Cooperació i bona voluntat són indispensables per resoldre qualsevol discrepància”, va afegir:

 

Entrades

L’entrada diària a la piscina municipal puja a 15 euros i la tarifa reduïda per als usuaris de 6 a 17 anys serà de 8 euros. A partir de les quatre de la tarda, els preus seran de 8 i 5 euros respectivament. El preu dels abonaments es manté.