Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple aprova l’ampliació de beques i ajuts per Infantil i Primària

El ple ha aprovat, aquest dimarts, una proposta per ampliar les actuals beques i ajuts escolars. L’objectiu és que les ajudes arribin a famílies “mileuristes”, assegura la regidora de l’Àrea de Benestar i Drets Socials, Marta Guàrdia. La proposta beneficia algunes famílies que tenen nens i nenes de 0 a 12 anys i que, ara per ara, encara no es poden acollir als ajuts de Serveis Socials.

Ester Pujol ha remarcat, al ple, que aquestes beques volen afavorir l’equitat social:

 

Aquest serà el primer curs escolar que entrarà en vigor aquesta ajuda econòmica. S’amplia el ventall d’alumnes als quals beneficiarà, ha explicat Guàrdia.

 

Fins ara les ajudes que hi havia a Tiana eren només per al  servei de menjador d’alumnes de Primària i les atorgaven el Consell Comarcal i Serveis Socials municipals. Ara també les atorgarà Educació. El barem per avaluar qui pot accedir a aquestes subvencions té ara uns altres requisits.

Isaac Salvatierra de Junts ha expressat, al ple, el seu dubte sobre si aquests ajuts arribaran realment a les famílies que estan al llindar de l’exclusió però per tenen ingressos per sobre de la mitjana:

 

Àlex Rosa, de la CUP, ha lloat el nou sistema de baremació que ha dit que s’ha comprovat que està funcionanta altres pobles. Cal , ha dit, seguir lluitant pel dret bàsic dels infats a la qualitat en l’Educació:

 

Olga Rué, de Convergència, ha dit que està  a favor de l’ajuda que aquestes beques significarà per a les famílies tianenques:

 

Diego Parra, del PP, també ha dit que la prova pilot que ja es fa aVilafranca amb aquest tipus d’ajuts ha funcionat. Ha afegit, però, que estan a favor que els llibres de text es socialitzin:

 

Marta Guàrdia ha dit, al ple, que treballen per dotar de beques i ajuts, en uns anys, les famílies d’estudiants de Secundària de Tiana.