Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Malestar dels comerciants del mercat setmanal amb l’Ajuntament: diuen que no els ajuda

Més de la meitat dels comerciants del mercat setmanal estan molestos amb l’Ajuntament: asseguren que fa mesos que els van prometre una reunió i diverses accions que no acaben d’arribar mai. Tot plegat havia de servir per mirar, entre tots, com poden millorar la baixada de vendes que asseguren que pateixen des de fa temps.

L’Ajuntament, per la seva banda, afirma que són els comerciants els que incompleixen el compromís de reunir-se, i que han estat ells i no el consistori els que han desconvocat l’esmentada trobada fins a 3 vegades.

La darrera reunió entre ambdues parts es va fer el desembre passat. Els comerciants asseguren que, aleshores, l’alcaldessa es va comprometre a executar una sèrie de decisions acordades a la reunió que a hores d’ara, diuen, encara no ha complert.

En Robert és un dels paradistes, que va plegar fa un mes per la forta baixada de vendes a Tiana. El dia que plegava, va explicar això a La Local:

 

En Raül i en Beni són dos paradistes més que afirmen estar decebuts, diuen, pel silenci de l’Ajuntament cap a ells:

 

 

En allò que tots els comerciants coincideixen és en que hi ha força dimarts que els números no els surten: són els mercats que fan en altres pobles els que els permeten subsistir.

Per la seva banda, l’Ajuntament assegura que és conscient d’aquests problemes -que són també conjunturals- i que, per exemple, ha ofert als paradistes la possibilitat de fer diverses millores per mirar de recuperar vendes però que aquests no les han acceptat.

Algunes de les propostes fetes per l’Ajuntament són que els paradites adaptin els horaris als dels compradors, i, que, per exemple, facin el mercat setmanal per les tardes o els dissabtes. El consistori afirma que també ha ofert als comerciants del dimarts la possibilitat de fer cursos que els poden ajudar a millorar les vendes, però que tampòc els han acceptat.

Una de les propostes que està sobre la taula de l’Ajuntament, asseguren els comerciants que sense resposta, és traslladar el mercat setmanal al parc dels Teletubbies. Aquest són alguns dels arguments dels paradistes, uns a favor d’aquest trasllat i altres no tant:

 

A aquesta proposta,  l’Ajuntament recorda que canviar a un espai més gran tindria un cost econòmic més alt, ja que hi hauria més metres per netejar, i que això repercutiria en la tarifa que ara paguen mensualment els comerciants, que són 18 euros trimestrals per metre lineal de parada. Una tarifa, assenyala l’Ajuntament, de les més econòmiques de la comarca.