Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple aprova les bases de les subvencions al sector comercial i de serveis i a entitats culturals, socials i esportives

El ple d’aquest dimarts ha aprovat per unanimitat les bases de 3 subvencions que es tornen a engegar aquest 2019: les subvencions destinades a fomentar activitats en el sector comercial i de serveis, les subvencions a entitats culturals i socials i les subvencions a entitats esportives.

Les bases seguiran les línies de les edicions anteriors, amb algunes petites modificacions. Per exemple, a les subvencions destinades al sector comercial i de serveis s’introduiran dues esmenes.

La primera expressa la incompatibilitat dels ajuts de les dues línies de subvenció, és a dir, qualsevol persona que vulgui optar haurà d’escollir una de les dues línies que s’ofereixen, i no a les dues a la vegada.

La Línia A està destinada a la iniciació d’activitats econòmiques al municipi,  mentre que la Línia B està pensada pels establiments comercials a peu de carrer que facin obres d’adequació i modernització del local.

La segona esmena vol establir, en els supòsits de factures pro forma, que hi hagi un termini de tres mesos per finalitzar les obres i justificar-les amb les factures corresponents.

Així mateix, també s’inclourà a les bases una graduació de l’ajut en funció de l’import de les obres a realitzar, sempre amb un topall de l’import de la subvenció. Així ho va explicar l’alcaldessa, Ester Pujol:

 

A l’edició anterior, es van atorgar ajuts que oscil·laven entre els 1.133 euros i els 2.500. De cara al 2019, hi ha un total de 20.000 pressupostats per atendre aquesta despesa. Igual que l’any passat, també es faran dues convocatòries semestrals:

 

Pel que fa a les bases d’ajuts a entitats culturals, socials i esportives, l’Ajuntament té aprovada des de l’any 2005 una ordenança general de subvencions, a l’emparament de la qual anualment s’aproven aquestes bases. Per a l’any 2019 es manté el mateix text. El pròxim pas, un cop aprovades, és convocar un concurs públic per atorgar aquests ajuts.