Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple aprova per unanimitat una moció per a la creació d’una bústia ètica i de bon govern

El ple de març ha aprovat per unanimitat una moció institucional per a la creació d’una bústia ètica i de bon govern i la constitució de la Comissió d’Ètica de l’Ajuntament de Tiana. La moció, a petició de Junts per Tiana, es va treballar conjuntament amb totes les forces polítiques per arribar a un consens. El portaveu de l’agrupació, Isaac Salvatierra, va manifestar la satisfacció del seu grup per haver arribat a aquest acord:

 

Per exemple, en la negociació es va treure el temps que havien posat per constituir la Comissió i posar en marxa la Bústia Ètica. Tot i això, Salvatierra va avisar que no es podia eternitzar:

 

El portaveu d’ERC, Jaume Darbra, va voler destacar la importància de la Comissió d’Ètica i com aquesta haurà de regular el funcionament de la Bústia:

 

Per la seva banda, el portaveu dels Socialistes de Tiana, Albert Sales, va manifestar la seva satisfacció per donar vida, amb aquesta moció, al Codi Ètic aprovat l’any 2015:

 

La bústia ètica està pensada per a denúncies ciutadanes contra la corrupció o altres pràctiques lesives per al bon govern a través de la qual la ciutadania pot enviar, de forma anònima i segura, denúncies, pistes o indicis de casos que considera que l’Ajuntament hauria d’investigar.

La comissió d’ètica serà l’encarregada de fer el seguiment, investigar i donar resposta a totes les denúncies que arribin a aquesta bústia i enviar-les, si cal, a la institució adequada. Així doncs, la moció preveu, abans de res, impulsar la redacció del reglament de funcionament d’aquesta comissió.