Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple celebra una doble sessió per via telemàtica

L’Ajuntament de Tiana celebrarà aquest dimarts 5 de maig una doble sessió plenària, per via telemàtica, que es podrà seguir en directe a través de la pàgina web del consistori. A les set, com és habitual, tindrà lloc el ple ordinari. Un cop finalitzi, cap a les nou de la nit començarà el ple extraordinari sol·licitat per Junts per Tiana arran de la situació a la residència i centre de dia Sant Cebrià.

El ple ordinari recollirà, entre altres temes, el conveni de col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona “per al finançament de la redacció del projecte, execució i direcció de les obres d’ampliació de l’institut”; la constitució d’una comissió d’estudi de la residència i centre de dia Sant Cebrià; i les bases i la convocatòria de les subvencions a entitats esportives i entitats culturals i socials.

Durant el ple, l’equip de govern donarà compte del decret d’adhesió al “Manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus” i de “les resolucions adoptades per mitigar els efectes econòmics i socials de la crisi sanitària” provocada per la Covid-19. A més, l’alcaldessa informarà sobre l’estat actual de la situació.

Pel que fa al ple extraordinari, sol·licitat pels 5 regidors del grup municipal Junts per Tiana, constarà de tres parts. La primera es tracta d’una declaració institucional “per expressar el condol del ple municipal per les víctimes de la Covid-19 i un acord per celebrar un acte de record i homenatge a les víctimes a Tiana” un cop finalitzi l’alerta sanitària.

La segona part consistirà en l’explicació per part de l’alcaldessa de la “greu situació a la residència municipal Sant Cebrià i de les actuacions que ha dut a terme l’equip de govern”. Des de Junts demanaran explicacions “pel contagi massiu de la gent gran de la residència i per l’ocultació continuada de dades.”

Per últim, l’agrupació d’electors exposarà diferents propostes per fer front a la crisi provocada pel coronavirus, com és el pla de contingència social per la Covid-19, el pla de reactivació de l’economia local, no retallar el suport a la cultura ni el teixit associatiu i la reducció al 50% de les dietes i retribucions dels regidors i regidores per a l’any 2020.

A l’ordre del dia del ple extraordinari també s’inclou una moció en suport al “Manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus”, un dels temes que es tractaran al ple ordinari.