Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple de Tiana se suma al recurs dels ajuntaments contra la reforma local

Aquest dimarts hi ha el ple municipal del mes de març a l’Ajuntament de Tiana. Aquesta sessió ordinària servirà per començar la tramitació per a la formalització del recurs que Tiana i els ajuntaments de Catalunya portaran davant el Tribunal Constitucional la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local (LRSAL) impulsada pel PP. A parer del municipalisme, aquesta llei “fa que els ajuntaments tornin 30 anys enrere”. El Consell de Governs Locals de Catalunya (CGLC) enviarà un text consensuat als 947 ajuntaments catalans perquè els seus plenaris l’aprovin i el retornin certificat abans del 14 de març.

L’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, assegura que es tracta d’un recurs important per a la supervivència dels ajuntaments, sobretot dels de menys de 20.000 habitants, com és el cas de Tiana. Afirma que aquestes administracions tenen d’altres competències importants, a banda de les de via pública o seguretat. “Ens volen deixar amb unes competències absolutament mínimes. La gran virtut del municipalisme, especialment als municipis petits, són els serveis socials i el gruix dels serveis a les persones. Aquest és el gran esforç que hem estat fent tots els ajuntaments”, ha explicat Pujol.

 

Esther Pujol també va participar el Ple del Consell dels Governs Locals de Catalunya, que es va celebrar el passat 24 de febrer a Sant Cugat del Vallès.

CiU preguntarà al govern sobre les mesures de desenvolupament econòmic

El grup de Convergència i Unió aprofitarà el ple per preguntar sobre les mesures de desenvolupament econòmic de l’Ajuntament. El portaveu de CiU, Enric Nolis, critica la manca d’un pla de desenvolupament econòmic per part de la regidoria encarregada. Ho considera com una de les principals mancances.

 

El regidor de promoció econòmica, Jordi Gost, afirma que és fals que el seu govern hagi fet marxa enrere respecte l’anterior mandat.

 

Altres temes que tractarà el Ple del mes de març

En l’ordre del dia d’aquesta sessió ordinària també hi ha la interposició d’un recurs contenciós administratiu contra el repartiment del fons de cooperació de Catalunya, del 2013, que va fer el departament de governació de la Generalitat de Catalunya. El ple també proposa donar suport a la campanya de recollida de signatures que ha organitzat l’Assemblea Nacional Catalana, també a Tiana. Un acte que es celebraria el cap de setmana del 22 i 23 de març. El grup de Gent Pel Progrés de Tiana portarà també una moció al ple per rebutjar la pujada dels preus del transport públic.  L’ordre del dia de la sessió ordinària del 4 de març del 2014