Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple farà efectiu l’agermanament entre les dues Tianes

L’agermanament entre els municipis de Tiana i la Tiana de Sardenya es portarà al ple d’aquest dimarts per fer-lo efectiu de manera oficial. Després que en el ple del desembre s’aprovés per unanimitat la voluntat de fer-ho, finalment, un cop sotmès a la votació, serà una realitat.

Els consistoris d’ambdues poblacions ja han tingut un primer cara a cara aquest cap de setmana. Una delegació tianenca formada per l’alcadessa, Ester Pujol; la regidora de Cultura, Esports i Cooperació, Núria Blasco; i el comissionat d’alcaldia per l’agermanent, Ferran Almeida; han visitat la Tiana italiana.

Durant la seva estada, tal com informen des de les xarxes socials de l’Ajuntament de Tiana, s’han reunit amb l’alcalde Francesco Zucca i polítics locals, amb qui han intercanviat regals i idees. Entre altres coses, han sorgit unes primeres idees de col·laboració en l’àmbit cultural i musical i s’ha acordat que l’agermanament formal es farà a la Tiana catalana.

Les dues Tianes van conèixer-se ara fa 22 anys arran d’un intercanvi de mestres, pares i alumnes de l’Escola Lola Anglada. Es van produir contactes i visites recíproques de tianencs i tianenques d’ambdós municipis i, avui dia, es vol recuperar aquest contacte per potenciar i incrementar la cooperació entre els dos pobles.