Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple inclou un punt d’urgència per definir la dedicació i retribució de la delegació especial de Marta Guàrdia com a coordinadora de la Residència

Just fa una setmana, el 31 de març, l’Ajuntament de Tiana va anunciar que la regidora Marta Guàrdia continuaria coordinant, amb delegació especial, la Residència i Centre de Dia Sant Cebrià, en concret pel que fa a la intervenció temporal de la concessió.

Aquesta decisió, que es va fer pública via decret d’Alcaldia, es va prendre perquè, segons es recull al mateix escrit, la fins llavors regidora de Benestar Social i Cicles de vida havia presentat la seva renúncia a les competències delegades, però havia demanat “poder seguir coordinant la residència i ajudar a la Vila de Tiana amb aquest problema tan greu”.

Durant el ple d’aquest dimarts 6 d’abril, el primer amb Junts per Catalunya Tiana a l’oposició després de la seva sortida del govern municipal, es va incloure un punt d’urgència per aprovar la dedicació i retribució de la regidora amb motiu d’aquesta delegació especial.

L’equip de govern va justificar la urgència perquè la petició de la regidora es va fer el mateix dimarts que es van celebrar les comissions informatives i no es va poder resoldre fins a l’endemà. A més, aquest punt especifica les condicions d’aquesta delegació.

Una urgència que des de Junts per Tiana no veien i creien que fer-ho d’aquesta manera era mala praxi. Així ho va expressar el seu portaveu, Isaac Salvatierra:

 

El punt, però, es va acabar debatent i es va aprovar amb els vots en contra de l’agrupació d’electors, que van demanar que es retirés la proposta perquè no tenien clar que s’ajustés a llei:

 

La proposta aprovada contempla una dedicació del 21% de la jornada laboral, el que es tradueix en 8 hores a la setmana, i una retribució anual bruta de 10.000 euros. Davant el dubte de Junts per Tiana de si era un càrrec tècnic o polític, els portaveus del PSC i d’ERC, Albert Sales i Jaume Darbra, van assegurar que era un càrrec polític i van justificar aquesta decisió perquè Guàrdia ha portat des de l’inici el tema de la intervenció:

 

En aquest sentit, Marta Guàrdia va manifestar la seva responsabilitat envers el segrest de la residència per seguir vetllant per la gent gran:

 

Al final del ple també es va donar compte tant del decret d’alcaldia on es recull la delegació especial a Guàrdia com el que nomena al regidor Jaume Darbra com a segon tinent d’alcaldia, en substitució de la regidora. El portaveu dels socialistes, Albert Sales, va manifestar la seva “incomoditat” davant d’aquests dos decrets perquè eren en matèria de cartipàs:

 

Un cartipàs que, tal com va explicar el regidor Jaume Darbra davant de la pregunta que Junts per Tiana va formular per conèixer com quedava després de la sortida de Junts per Catalunya Tiana, encara no està redefinit, de moment: