Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple debat sobre els habitatges d’ús turístic i la pujada del lloguer

Que a Tiana hi ha habitatges turístics “camuflats” no és cap secret. Ho afirma el portaveu del grup municipal de la CUP, Àlex Rosa, que aquest dimarts ha preguntat al ple municipal quants habitatges d’ús turístic hi ha a Tiana i si hi ha previst desenvolupar alguna normativa des de l’Ajuntamet que els reguli.

La regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, li ha dit que l’escrit de la CUP té una part de demagògia.  A més, Garcia ha recordat que Teià o Alella són llocs on els lloguers són més cars que Tiana, on ha dit que mai hi podrà haver gentrificació:

 

Com que, ara per ara, el tema dels habitatges d’ús turístic no està regulat, el portaveu de la CUP proposava que fos el propi Ajuntament qui ho faci, almenys provisionalment.

Pujada del preu dels lloguers

A la CUP, a més, li preocupa el fet que a Tiana el lloguer ha augmentat molt més del que ho ha fet de mitjana a Catalunya, que també s’ha apujat. I és que al poble, afirma aquest grup basant-se en l’Informe Anual de Lloguer de la Generalitat, ha pujat un 20,43% el preu del lloguer mentre que a la resta del principat la pujada ha estat del 6,8% de mitjana. És a dir, a Tiana els lloguers han pujat més del triple del que ho han fet a Catatalunya, segons Àlex Rosa, que no està d’acord amb la resposta de Garcia al ple:

 

A diferents portals de lloguer d’aquest tipus de vivenda, apareixen a Tiana almenys 6 habitatges d’ús turístic. No tots, ha advertit el regidor de la CUP, estan declarats com a tals.