Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple votarà si el nou tram de carretera ha de ser de Tiana

L’obertura del Passeig de la Vilesa centrarà un dels principals debats del ple de juliol. Els grups municipals hauran de votar el traspàs de titularitat d’aquest tram de carretera i, també, l’execució de les obres.

Així doncs, si els polítics del ple ho aproven, el tram de la BV-5008, entre la cruïlla del carrer Telèfon i la cruïlla del carrer Sant Francesc, passarà a ser de l’Ajuntament de Tiana. Fins ara, aquesta carretera ha estat en mans de la Diputació de Barcelona. El que permetrà aquest traspàs és que, un cop finalitzades les obres, Tiana pugui decidir tot el que es fa en aquest espai. L’alcaldessa, Esther Pujol, creu que serà positiu per relacionar aquest projecte amb el Retrobem-nos, la pacificació del centre.

 

Les obres, que consistiran en enderrocar la casa de Can Guardiola i la part de dos jardins del carrer de la Pau i en fer la nova via, estan finançades per la Diputació. Pagaran gairebé 270.000 euros. Està previst que comencin a finals del mes de setembre.

 

La reacció de l’oposició

L’anunci d’aquest conveni ha sorprès la majoria de regidors de l’oposició. Des de Convergència i Unió i Gent pel Progrés de Tiana creuen que arriba més de 3 anys tard. Segons els seus portaveus, al final de l’anterior mandat, ja estava tot preparat per tirar endavant aquest projecte.

Enric Nolis (CiU):

 

Joan Pau Hernández (Gent):

 

Qui ha rebut molt bé aquesta notícia ha estat el regidor del Partit Popular, Manuel Gonzalo.

 

Tots aquests grups, però, coincideixen que és una actuació prioritària pel poble i que tindrà un fort impacte en la mobilitat.

 

Les preguntes de l’oposició

Durant aquesta trobada dels grups del consistori, l’oposició aprofitarà per fer diverses preguntes als membres del govern. Aquest cop, Convergència i Unió vol saber la necessitat del nou carril bici del carrer dels Vessants. Segons els seus regidors, un carril de només 400 metres no té cap sentit. Volen saber, a més, si hi ha algun projecte per unir-lo amb el que hi ha al camí dels Francesos. Aquest grup també demanarà que es corregeixin un seguit d’impediments que hi hauria a la vorera del camí dels francesos (al costat de la muntanya).

La pregunta que farà Gent pel Progrés de Tiana no té res a veure amb obres. Volen saber en què consisteix el nou servei de casal d’estiu, que l’Ajuntament ha engegat al costat de les AMPAS de Lola Anglada i Tiziana.