Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El pregó infantil reivindica el dret a la cultura pròpia

“La festa és una tradició a tots els pobles, ja que és la festa en la qual s’acostuma a celebrar el dia del patró del poble. A Tiana el patró és Sant Cebrià. No coneixem de quan és el patró del poble però sí que sabem que era venerat al segle IV”. Amb aquestes paraules ha començat la Festa Major 2014 per als més petits del poble. Un pregó infantil que, enguany, ha tingut un to reivindicatiu, de la mà dels nois i noies del Consell d’Infants de Tiana.

 

Aquest ha estat un dels missatges més aplaudits per les famílies, concentrades a la plaça: “Aquest any hem dedicat gran part de les nostres trobades a conèixer i difondre els drets dels infants, reconeguts per la majoria de països del món i que serveixen perquè els nens i les nenes visquin millor. D’aquests en volen destacar dos: el dret a l’esbarjo i a la cultura pròpia. Els infants tenim dret al joc i a les activitats d’esbarjo així com a participar lliurement a les activitats culturals. A més, tenim reconegut el dret a conèixer, créixer i viure amb la nostra cultura. És per això que ens han d’ensenyar a respectar la nostra identitat cultural: llengua i valors. Així doncs, la Festa Major és un espai on a més de passar-nos-ho bé podem fer valer els nostres drets com a infants”.

 

Els consellers i conselleres han desitjat una bona Festa Major a petits i grans. Amb aquest pregó han donat el tret de sortida a la Festa Major i a les primeres activitats familiars del programa.