Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Una V multitudinària

1.800.000 persones han assistit a la V que s’ha format entre la Diagonal i la Gran Via de Barcelona per demanar poder votar el pròxim 9 de novembre. L’acte organitzat per l’ANC i Òmnium Cultural ha aconseguit batre el rècord de l’any passat i treure més gent al carrer tot clamant la independència de Catalunya. El 2013 el Departament d’Interior va xifrar la participació en 1.600.000 persones.

Des de l’ANC de Tiana asseguren que unes 400 persones es van apuntar a través d’ells a la Via. Però desconeixen el nombre de participants exactes del municipi, ja que “molts es van apuntar pel seu compte”.

Lluís Neira, president de l’ANC de Tiana, assegura que estan entusiasmats amb la manifestació de la diada. “Un any més va ser una manifestació cívica, pacífica, democràtica i un crit de la gent de que es vol anar a votar. Després ja votaran sí o votaran no, o el que vulguin. Però el que tothom demanava és que s’anés a votar i això és el que s’ha d’aconseguir aquest novembre”. 

 

L’ANC explica que no van organitzar la sortida des de Tiana perquè a escala comarcal es va acordar que “les poblacions més properes utilitzéssim el tren o el metro de cara a deixar lliures els altres autocars per les poblacions més llunyanes”. Així doncs l’ANC de Tiana, juntament amb alguns tianencs,  van quedar per agafar el tren cap a la una i anar plegats cap a la capital catalana. Amb alguns altres, però, van quedar directament al tram 59, assignat al Maresme, ja que “volien passar el dia a Barcelona”.

Després d’aquesta massiva reivindicació independentista comença un llarg camí cap al 9N. Des de l’ANC de Tiana tenen previst presentar la pel·lícula “L’endemà” i que Isona Passola, directora del film i presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, hi assisteixi. Aquesta pel·lícula documental pretén explicar com seria Catalunya el dia després d’una hipotètica independència. Entremig de la trama s’intercalen opinions d’experts com Xavier Sala i Martí o Germà Bel, el sociòleg Salvador Cardús, el polític Ramón Tremosa o el periodista Jordi Basté.

 

A més d’aquesta presentació, que possiblement serà a l’Octubre, Lluís Neira ha explicat que a la pròxima reunió de l’ANC general es traçarà el full de ruta des d’ara fins al 9 de novembre. Així doncs serà aleshores quan la secció local de Tiana decidirà com engeguen la campanya. De totes maneres, segons Neira, “tenim la intenció d’anar posant parades informatives”.