Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El pregó infantil reivindicarà la igualtat de gènere, la reducció de les desigualtats i l’educació de qualitat

Tot i que la Festa Major de Sant Cebrià ja s’ha posat en marxa amb les seves primeres activitats, com La Descorxada, la Festa del Tramvia o la Mongetada, que es farà aquest dilluns a les 9 del vespre, no serà fins aquest cap de setmana quan es facin el gruix d’actes que ompliran l’agenda tianenca matí, tarda i nit.

L’encarregat de donar el tret de sortida a aquests actes serà el pregó infantil, a càrrec del Consell d’Infants del municipi. Si el temps acompanya, el faran des del balcó de l’Ajuntament, aquest divendres a dos quarts de sis de la tarda.

La Laia i l’Adrià són dos dels membres del Consell que participaran en el pregó. Ho faran per segon any consecutiu i, aquest dijous, juntament amb els seus companys, han estat a l’Escorxador preparant el redactat. L’Adrià explica com va ser l’experiència de l’any passat:

 

Cada any, el pregó del Consell d’Infants tracta temes diferents, tots relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible que marca Unicef. La Laia explica que l’any passat un d’aquests temes va ser el reciclatge i el Medi Ambient:

 

Aquest any, al grup de l’Adrià i la Laia els ha tocat preparar el tema de la igualtat de gènere:

 

En total, tractaran tres temes. A més a més de la igualtat de gènere, també parlaran sobre l’educació de qualitat i per a tothom i la reducció de les desigualtats. Per fer-ho, han dividit als membres del Consell en tres grups, i cadascú ha aportat les seves idees per acabar fent un text coherent:

 

El pregó finalitzarà amb una reflexió que reivindicarà el dret dels infants al temps lliure i al gaudi. Per a la Laia i l’Adrià, serà el seu últim pregó com a membres del Consell d’Infants, perquè ja començaran l’institut.