Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El present i futur de la Casa de la Palmera

L’aiguat que va caure a Tiana durant el passat 29 d’octubre va afectar el mur de la Casa de la Palmera. Una part, que donava a la Catequística, va caure i la resta del mur presentava zones amb perill de despreniment.

L’alcaldessa de Tiana, Marta Martorell, explica que en aquell primer moment els Bombers ja van fer una primera actuació d’emergència en diferents espais de la zona:

 

El dissabte 20 de novembre, a través d’un comunicat, l’Ajuntament de Tiana va informar que s’iniciaria una intervenció d’urgència a la Casa de la Palmera, consistent en la conservació i sanejament del jardí, que comportava, entre altres, talar la palmera:

 

Paral·lelament a això, Martorell explica que des del consistori es va encarregar un primer estudi per conèixer l’estat de la casa i estudiar les possibles actuacions futures. L’11 de novembre el tècnic especialista va fer una primera visita a l’edifici:

 

L’alcaldessa diu que esperen poder tenir l’informe complet cap a finals d’any:

 

Serà llavors quan es podrà decidir quin serà el futur de la Casa de Palmera, una finca municipal que s’ha anat deteriorant al llarg dels anys, si caldrà rehabilitar-la o no i el cost de les actuacions.

En relació amb el futur d’aquest edifici, els exalcaldes de Tiana Ferran Vallespinós i Emili Muñoz van signar un comunicat el passat 29 de novembre on reivindicaven la recuperació del projecte del Museu Lola Anglada, que durant els seus mandats volien construir a la Casa de la Palmera.

Segons expliquen a l’escrit, es van encarregar el projecte arquitectònic i el pla director de gestió i funcionament i es van fer gestions amb les altres administracions, Diputació i Generalitat, per concretar les aportacions respectives tant a la construcció de l’edifici d’uns 3M€ com a la gestió del seu funcionament.

La crisi econòmica i la davallada d’ingressos de les tres administracions, però, van deixar el projecte pendent d’un posterior acord. Ara, tant Vallespinós com Muñoz defensen que la crisi fa anys que s’ha superat i que “hi ha hagut temps de sobres perquè en l’actual mandat municipal es recuperessin les gestions de l’Ajuntament per activar les negociacions anteriors i concretar els respectius compromisos.”