Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El PSC assegura que “no estarem condicionats pel document de l’ANC”

El PSC afirma que no estan condicionats pel document de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a l’hora pactar amb altres formacions polítiques del poble. El partit socialista va crear el seu propi document alternatiu al compromís proposat per l’ANC, sense alguns requisits concrets.

El compromís de l’ANC el van signar CiU, ERC, Junts i la CUP, que en diverses ocasions han confirmat que no pactaran amb cap partit polític que no s’hagi compromès. Pel que fa el document del partit socialista, el candidat d’ERC, en declaracions a Ràdio Tiana, va comentar que el pas del partit socialista és “interessant” i “compromès”. Ara bé, el d’esquerra va assegurar que el document que té validesa és el de l’ANC.

El vice primer secretari del PSC, Joanjo Berbel, respecte el document de l’ANC, comenta que “els pactes polítics es fan en funció de molts altres acords, no només aquest”.

 

El PSC ha estat el partit de govern junt amb Esquerra Republicana aquests últims quatre anys. El passat diumenge, el partit socialista va estar el partit més votat pel poble amb 1.094 vots i, per tant, van treure quatre regidors. El vice primer secretari del PSC comenta que ara és moment de “cercar acords” i de “fer pactes”.

Berbel creu que el partit té la legitimitat de ser la llista política més votada i també els que tenen un major nombre de regidors, quatre, i afegeix que són necessaris pactes de la mateixa manera que van fer a les eleccions de 2011. Assegura que “parlaran amb tothom”.

La setmana que ve, el PSC convocarà una assemblea per valorar els resultats i per posicionar-se de cara a possibles acords amb els partits amb representació del poble.