Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El PSC de Badalona carrega contra el “caire independentista” del futur govern i amenaça amb quedar-se a l’oposició

El PSC de Badalona està “decebut” amb el camí que han pres les negociacions amb Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA per formar govern a Badalona, segons fonts socialistes consultades per l’ACN. En aquest sentit, el PSC adverteix que “si alguna formació pretén formar un govern de caire independentista, el PSC no hi serà”. Els socialistes defensen un govern “inequívocament d’esquerres” que no s’identifiqui amb l’independentisme i recorden que el seu únic compromís postelectoral era el de no fer alcalde al candidat del PP, Xavier Garcia Albiol: “Davant el caire independentista del nou govern de Badalona, una hipotètica renúncia de Garcia Albiol podria suposar un escenari incert”, amenacen.

Les converses fer formar nou govern municipal a Badalona, després que la setmana passada els partits d’esquerres garantissin la investidura de Dolors Sabater (Guanyem Badalona), no avancen al mateix bon ritme. El PSC no es troba còmode amb els plantejaments d’alguns partits en relació al debat nacional sobre el futur de Catalunya.

Fonts del PSC asseguren que no entraran a un govern amb vocació independentista i demanen a la resta de partits d’esquerres un replantejament de les converses que permeti configurar un govern fort que tingui la majoria. Els socialistes esperen que la corda no es tensi, tot i que de moment asseguren que no es trencarà del tot perquè la investidura de Sabater esta garantida.

Des del PSC recorden que el seu compromís respecte als pactes postelectorals és el de no fer alcalde Xavier Garcia Albiol “ni per activa ni per passiva”, però que l’escenari canviaria radicalment si el govern de Badalona mantingués el seu to independentista i això es combinés amb una eventual escalada dins el PPC de Garcia Albiol que fes que deixés de ser regidor.