Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Montse Monné: “Estic a l’atur però no estic parada”

La Montse Monné és una tianenca que fa tres anys es va quedar sense feina. Té 47 anys i durant dues dècades havia estat treballant en l’àmbit administratiu. L’any 2012, coincidint amb la crisi econòmica, es va quedar a l’atur.

 

Quan es va quedar sense feina, ella tenia clar que volia treballar i que es volia reincorporar en el món laboral. Aquestes van ser les seves primeres accions.

“Reinventar-se” és la primera cosa que va fer la Montse. Al poc temps d’estar a l’atur li van oferir fer de cuinera i estar en el menjador de la casa de colònies de La Conreria, durant l’època d’estiu. Aquest serà el quart any. La Montse mai havia treballat en aquest àmbit però assegura que “intenta fer tot el que té a l’abast” tant en l’àmbit administratiu com en el de la restauració.

 

“La feina de buscar feina”

La rutina diària, un cop a l’atur, va canviar completament. La Montse la descriu com “la feina de buscar feina”.

Primer va començar a fer cursos relacionats amb l’administració com el ACTIC de la Generalitat de Catalunya, el Certificat de professionalitat de Nivell 2 i el Nivell C de català. Quan va començar a treballar en l’àmbit de restauració, també es va començar a formar en aquest sector. I es va treure el títol de monitora de lleure del SOC.

A part de la formació, una de les claus per trobar feina segons la Montse són els contactes. Comenta que han estat molt útils per anar fent feines. Sempre que ho ha intentat via web mai l’han seleccionat.

 

“El handicap de l’edat”

Un dels handicaps de la Montse és que té 47 anys. Ella assegura que en l’àmbit de l’administració, en la majoria de casos, agafen gent de fins 35 anys. Comenta que en l’àmbit de cuina, l’edat no és un problema. Per aquesta raó s’ha adaptat al camí de la restauració. Ella no se sent aparcada i assegura amb aquesta edat, “un té més experiència”.

 

“No t’has de parar mai”

“Mai t’has de relaxar”. “Has d’estar sempre preparat”. La Montse ha dedicat temps a buscar feina i si no a formar-se. Considera que un no s’ha de parar mai.

Aquest estiu tornarà a treballar a la casa de colònies. El seu objectiu és seguir buscant feina i seguir formant-se. Ara li toca treure’s el nivell d’anglès.

 

Atur mes de maig

Disminueix l’atur a Tiana, al Maresme i a Catalunya. Aquest mes de maig sis tianencs han trobat feina. El nombre d’aturats en el municipi és de 374 persones. No només ha minvat a Tiana, a la resta de poblacions del Maresme també. Amb una excepció, a Vilassar de Dalt 10 persones han perdut el seu lloc de treball aquest últim mes.

A la comarca del Maresme hi ha un total de 33.690 aturats. Una xifra positiva respecte el mes anterior, ja que 1.405 maresmencs s’han reincorporat al món laboral. El col·lectiu més favorable, aquest mes de maig, ha estat el de persones d’entre 30 i 44 anys. 641 persones han trobat feina. El més afectat, però, són les persones de més de 45. Dins d’aquest grup d’edat hi ha 18.354 maresmencs a l’atur. La inserció laboral, en aquest cas, és més lenta.

Catalunya aquest mes està en sintonia amb Tiana i la resta de Maresme. 21.075 catalans han trobat feina i, per tant, la xifra disminueix. A dia d’avui aproximadament hi ha mig milió de catalans a l’atur.