Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Junts recorda a ERC que ha signat un document que impedeix el pacte amb el PSC

Junts per Tiana no veu “lògic” el debat que s’ha generat al poble sobre un possible pacte de govern entre ERC i el PSC. Tot i això, asseguren que tindran “respecte absolut” amb la decisió que prenguin els republicans. Així ho ha explicat el líder de l’agrupació d’electors Isaac Salvatierra.

 

Salvatierra ha demanat a ERC que comuniqui aviat la seva decisió: “Amb un dia no es negocia un acord de govern per a 4 anys. Ens obligaria a treballar contra rellotge i a no dormir”. “Hem de tenir la garantia que el nostre model de poble s’acabarà aplicant”, ha afegit el de Junts. La seva formació ja ha començat a fer un “document marc” per avançar feina de cara un possible pacte sobiranista entre CiU, Junts i ERC. Aquesta és la “única proposta” que l’agrupació d’electors té “sobre la taula”. Deixen clar, però, que no volen “signar un txec en blanc” amb una alcaldessa convergent.

 

“Acord a 4” abans del ple d’investidura

Assemblea de Junts per Tiana aquest dilluns
Assemblea de Junts per Tiana aquest dilluns

Junts per Tiana també afirma tenir punts en comú amb el projecte de la CUP. És per això que proposaran un “acord a 4”, amb la CUP, CiU i ERC, per signar abans del ple d’investidura. Volen que el govern es comprometi amb la “regeneració democràtica”, la “defensa i preservació de l’entorn”, el “treball per a la creació d’un llibre blanc de la cultura” o el 27-S. Reclamen, també, el “respecte per a la independència dels mitjans de comunicació del poble” i la “no ingerència de l’alcaldessa a la ràdio i a La Local”.

 

El candidat de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, està convençut que l’escenari posterior a les municipals obliga a pactar i que això “és positiu”. Després de reunir-se amb CiU, ERC, la CUP i el PSC diu haver trobat “punts en comú” amb tots els partits. Assegura que amb Convergència i Unió tenen “diferències ideològiques” però que hi ha un “feeling molt bo”, especialment amb la candidata Olga Rué. Salvatierra, en canvi, no ha volgut valorar l’absència de la candidata socialista, Esther Pujol, a la reunió amb el seu grup. Ha explicat que espera veure-la més enllà dels plens municipals. Finalment, ha reconegut que té una “trucada pendent” amb el representant del PP Diego Parra.