Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El PSC de Tiana es reuneix al Parlament per demanar el finançament del nou Centre de Salut de Can Mogas

El ple d’aquest mes de novembre va aprovar la cessió del terreny de Can Mogas a favor del Servei Català de la Salut per a la construcció d’un nou Centre de Salut a Tiana. Un dia després, els Socialistes de Tiana van tenir una reunió al Parlament per demanar-ne el finançament.

El ple d’aquest mes de novembre va aprovar amb el suport de Junts per Tiana i el PSC la cessió de la finca de propietat municipal coneguda com a Can Mogas, situada al Camí dels Francesos, a favor del Servei Català de la Salut per a la construcció d’un nou Centre de Salut a Tiana. La proposta va comptar amb el vot negatiu d’ERC i l’abstenció del regidor no adscrit, PP i JuntsxCat, que van coincidir a dir que construir aquest nou centre de salut era una necessitat, però van posar en dubte que la ubicació fos la millor opció. Des de JuntsxCat, per exemple, es proposaven els terrenys de l’aparcament de l’església. També creien que s’hauria d’haver consultat a la població.

Un dia després d’aquest ple, el 8 de novembre, els Socialistes de Tiana van tenir una reunió al Parlament amb la vicepresidenta segona del Parlament, Assumpta Escarp, i les diputades Helena Bayo i Georgina Ebrí, per demanar-ne el finançament. Ens ho detalla el portaveu del grup municipal, Miquel Santiago, que va assistir a la reunió juntament amb el primer secretari, Ferran Vallespinós; Carmen Cervera i Mercè Serrano.

Santiago explica que ja van tenir una primera reunió on van exposar les mancances sanitàries a Tiana i la necessitat del nou centre de salut, una demanda que es va traslladar en forma de proposta i va aconseguir aprovar-se. Ara, un cop aprovada la cessió del terreny, Santiago explica que el següent pas era lluitar pel finançament:

 

L’equip de govern actual, liderat per una agrupació d’electors, no compta amb representació al Parlament, és per això que des del PSC argumenten la necessitat de moure fitxa per poder aconseguir aquest finançament:

 

Actualment el consultori local de Tiana és propietat de l’Ajuntament de Tiana, està protegit arquitectònicament i no es poden fer ampliacions i reformes. És per això que es té la necessitat de comptar amb un altre centre de salut que disposi de nous espais adequats per adaptar la cartera de serveis de l’Àrea Bàsica de Salut, poder garantir el contínuum assistencial i encabir la presencialitat de tots els professionals.