Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El PSC es presenta a les municipals amb una “llista equilibrada”

El Partit dels Socialistes de Catalunya ja ha fet pública la seva llista electoral a Tiana pel proper 24 de maig. A la número 1 i actual alcaldessa del poble, Esther Pujol, la segueixen Núria Blasco, Núria Garcia, Sergi Dávila i Xavier Doñate. Per tant, dels cinc primers candidats només repetiria la número 2, actual regidora de cultura. Els noms continuen fins al candidat número tretze: Ferran Vallespinós, cap de campanya del PSC. L’exalcalde de Tiana assegura que la llista del partit està equilibrada en molts sentits.

 

La presentació de la llista s’ha produït durant una precampanya estructurada en tres eixos bàsics: la feina de carrer dels candidats, el treball a la xarxa amb un espai reservat per propostes i els “cicles de diàleg”.

Poques propostes, però reals

Precisament, el dijous 9 d’abril es va portar a terme el primer d’aquests cicles, centrat en l’economia del poble. Vallespinós considera que “va anar molt bé” i es mostra satisfet perquè van poder omplir la sala de la Punxa. Segons el socialista, el diàleg entre els ponents i els veïns que van assistir-hi va donar peu a “idees força interessants” que els agradaria incorporar en el seu programa.

Tot i així, l’exalcalde assegura que només podran afegir algunes de les propostes que es van fer, ja que no volen prometre coses que no podran complir.

 

Núria Garcia, número 3, a la presentació de la llista.
Núria Garcia, número 3, a la presentació de la llista.

“No és de rebut que em diguin mentider”

Després que Olga Rué apuntés que Vallespinós havia “faltat a la veritat” dient que la seva gestió com a regidora havia conduit a la fallida econòmica de l’Ajuntament, l’exalcalde ha volgut recordar que la seva opinió es basa en dades objectives i ha afirmat que “no és de rebut” que li diguin mentider.

El socialista assegura que, als informes de la Diputació de Barcelona del 2011, ja es detallava que la situació econòmica del poble era molt dolenta. Uns documents que es van publicar després del mandat 2007-2011, en el qual Rué va ser regidora d’hisenda. A més, Vallespinós recorda que la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, va convocar el mateix any als 40 municipis més endeutats de Catalunya i que, entre ells, estava Tiana.

Tot i així, Vallespinós assegura que ell no parla “sobre el passat” sinó que només qüestiona si Olga Rué reuneix els requisits necessaris per ocupar un càrrec al futur consistori.

 

Olga Rué, l’alcaldable de CiU per les properes eleccions municipals, va afirmar a Ràdio Tiana que les declaracions de Vallespinós formaven part d’un joc brut en què el seu partit no vol entrar. Segons Rué, ells aposten per una “campanya en positiu”.

 

Per consultar la llista completa, visita la pàgina web del PSC Tiana.