Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El PSC presenta una proposta d’acord per desbloquejar el retorn de la gestió de la Residència

El grup municipal socialista ha presentat aquest dilluns 21 de febrer una proposta d’acord per desbloquejar el tema de l’aixecament del segrest de la gestió de la Residència i centre de dia Sant Cebrià i el retorn a l’empresa concessionària

El document inclou i detalla les condicions mínimes que, segons els socialistes, són imprescindibles per fer aquest retorn amb les màximes garanties i que ja van avançar a través d’una nota de premsa el passat 15 de març, després que el ple extraordinari que s’havia convocat per aquell dia no tirés endavant.

Segons va justificar l’alcaldessa, Marta Martorell, aquella mateixa tarda s’havia celebrat una Junta de Portaveus extraordinària, amb la presència de tots els grups excepte el PSC, on s’havia decidit ajornat la decisió per assolir “el màxim consens”.

Entre aquestes condicions es troben, per una banda, les relacionades amb la direcció del centre. El PSC demana que el concessionari ha d’obtenir la conformitat municipal abans de procedir a nomenar la nova direcció tècnica i que la regidora amb delegació especial, Marta Guàrdia, ha d’assegurar la realització del traspàs de funcions cap al nou director tècnic.

Per altra banda, es troben les condicions destinades a garantir la qualitat i millora d’aquest servei, com la realització d’una auditoria; la certificació de les normes UNE 158101, 158201 I 9001 i la presentació per part de l’adjudicatari, en un període de màxim 12 mesos, d’un nou model de residència que tingui en compte la salut emocional i social dels residents.

Per últim, també demanen més participació i control del servei, com la represa del Consell de Participació i la Comissió de menús; la constitució d’una comissió de seguiment amb tots els grups polítics amb representació al ple que compti amb la presència de familiars, veïns o entitats i sense la participació de l’adjudicatària; i la restitució de la figura del Síndic Defensor de la Ciutadania.

La majoria d’aquestes condicions també les van recollir la resta de grups de l’oposició, Junts per Tiana i Junts per Catalunya Tiana, en respectius comunicats. Des del PSC expliquen que aquest és un document encara viu i obert a l’adhesió de la resta de grups municipals.