Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El TresMacarrons d’El Masnou rep una estrella Michelín

“Cuina catalana contemporània, dedicada als productes de temporada sobre el marc local que els recull, integrat al cent per cent a la comarca del Maresme”. Així defineix el restaurant Tresmacarrons, d’El Masnou, la seva filosofia. Aquesta setmana han estat guardonats amb una de les preuades estrelles Michelín.

El telèfon del Tresmacarrons del Masnou treu fum des d’abans d’obrir les portes aquest dijous, l’endemà de saber-se que havien guanyat l’estrella. Reserves i felicitacions es succeeixen al llarg de tot el matí després que Guia Michelin els fes entrar en l’univers dels millors restaurants del món.

Qui hi ha, darrera els fogons?

Núria Orra, parella del xef del retaurant, Miquel Aldana és una de les responsables del negoci i encara està “en estat de xoc”. Mentrestant, a la cuina es treballa contrarellotge per poder tenir a punt el menú d’aquest migdia, al mateix temps que s’atenen les peticions de tots els mitjans de comunicació. Sopa de ceba, amanida, parmentier de patata amb foie, bacallà al pil-pil, preus de porc amb mongetes del ganxet i cassoleta d’escamarlanets són els plats que configuren el menú per aquest dia.

L'arròs amb escamarlans és un dels clàssic del TresMacarrons
L’arròs amb escamarlans és un dels clàssic del TresMacarrons

“No ens ho esperàvem. Vaig quedar en estat de xoc”. Així va reaccionar Núria Orra quan el xef Victor Quintillà del restaurant Lluerna va trucar-la per felicitar-la. Va ser el primer en fer-ho. De fet, va ser qui li va donar la notícia davant de la seva incredulitat. “Ara cal pair-ho”, assegura emocionada la parella del xef Miquel Aldana i una de les responsables de l’establiment.El Tresmacarrons ha obert com cada dia a les nou del matí. Llençar la brossa, parar les taules, preparar el menú… l’activitat no s’atura al restaurant i això es combina amb l’atenció al telèfon, que no deixa de sonar sense parar. “Això no canvia. Continuem al peu del canó i el que ara ens falta és celebrar-ho amb en Miquel”. El xef torna aquest dijous de Santiago de Compostela, on s’ha fet la gala de la Guia Michelin.

A la cuina, el protagonisme és per a ‘Monsieur Parmentier’, ‘Black Leg’ i ‘Dj Escalibur’. Són els sobrenoms que els tres cuiners porten escrit a les seves respectives samarretes. A l’espera que arribi el xef, comencen a preparar el menú. Per aquest dijous hi ha sopa de ceba, amanida, parmentier de patata amb foie, bacallà al pil-pil, preus de porc amb mongetes del ganxet i cassoleta d’escamarlanets.

L'equip del restaurant masnoví segueix treballant com cada dia després de rebre l'estrella Michelín
L’equip del restaurant masnoví segueix treballant com cada dia després de rebre l’estrella Michelín

El restaurant fa menú cada migdia, de dimecres a divendres, mentre que a les nits i el cap de setmana ofereixen una àmplia carta de cuina catalana de temporada contemporània. El clàssic és un arròs amb carxofes i escamarlans. “El dia que el deixem de fer haurem de tancar perquè els clients el reclamen”, explica Orra.

Els responsables dels Tresmacarrons no preveuen grans canvis arran del reconeixement amb l’estrella Michelin: “hem de continuar fent el que fem perquè si ens han donat l’estrella és que el que fem ho fem bé. Volem els clients de sempre i que visquin l’experiència de sempre”, assegura Núria Orra.