Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Debat al ple pels 4 precs de Junts relacionats amb queixes veïnals

Junts per Tiana ha presentat quatre precs en aquest ple que recullen queixes i malestar de col·lectius veïnals de diferents zones de Tiana.

En efecte: tianencs i tianenques que viuen als pisos de lloguer social de Can Gaietà, al carrer Roderich Robert, a prop del centre cívic L’Escorxador i, també, els que fan ús del parc del Dr.Mascaró s’han adreçat a Junts per exposar-los una sèrie de queixes que l’agrupació d’electors adreçarà al ple d’aquest dimarts.

El prec que ha presentat Junts relacionat amb Roderich Robert expressa la preocupació veïnal pel mal estat d’alguns dels vorals d’aquest carrer. També per la precarietat en què es troben, diuen els veïns, les canonades d’uralita per on transcorre la xarxa d’aigua potable. Al fil d’això, l’agrupació d’electors ha demanat al ple que es lliuri un mapa dels carrers de la vila que encara tenen xarxa d’aigua amb canonades d’uralita. I és que es tracta d’un material que a l’Estat espanyol està prohibit fer servir des del 2002, ja que pot provocar greus problemes de salut.

La regidora d’Urbanisme, Núria García, ha admès que cal una remodelació profunda del carrer Roderich Robert. Ha afegit que el 18,9% de la xarxa del carrer és de fibrociment però això, ha dit, no representa “cap problema per la salut”. L’Ajuntament, ha dit García, ja està treballant en l’arranjament del carrer.

Per a l’alcaldessa, Ester Pujol, el problema de voreres de Roderich Robert és generalitzat a tot Tiana i al Maresme:

 

A Can Gaietà 36, el malestar ve de fa de temps pels sorolls i l’incivisme de part del veïnat però, també, per l’abandó en què, segons aquests veïns i veïnes, els té Visoren, la promotora d’aquests habitatges socials. La Local se’n feia ressò fa unes setmanes. Poc després, Junts per Tiana va mantenir una reunió amb els afectats.

Al prec que ha adreçat al ple, Junts demana, entre altres coses, que l’Ajuntament insti a Visoren a complir del tot amb el manteniment de les instal·lacions, tasca que, segons el veïnat, la promotora no està duent a terme.

La regidora de Junts Cristina Comas creu que, el veïnat de Can Gaietà, 36  se sent desemparat per l’Ajuntament. Assegura que en aquells pisos hi ha problemes de convivència però també de manteniment:

 

Ester Pujol ha assegurat al ple que a l’Ajuntament se li escapa la possibilitat d’intervenir als pisos de Can Gaietà, ja que no hi tenen competències:

 

Tot i això, l’alcaldessa ha assegurat que a cap departament de l’Ajuntament ni a la Policia local deTiana els consta cap mena d’instància que s’hagi entrat al consistori sobre queixes de manteniment a Can Gaietà 36.

Als altres dos precs, Junts s’ha fet ressò de la brutícia i manca de manteniment que els usuaris del parc Doctor Mascaró asseguren que hi ha, especialment excrements de gos a la zona de jocs infantil. El regidor de Medi Ambient, Xavier Doñate, ha assegurat que l’Ajuntament està molt pendet de netejar periòdicament i amb freqüència el parc del Doctor Mascaró.

Finalment, Junts per Tiana també ha demanat al ple que s’apliquin mesures per evitar els problemes de convivència que alguns veïns tenen amb usuaris del centre cívic municipal. El veïnat assegura patir incivisme per part d’una part dels joves que fan servir L’Escorxador.

Marta Guàrdia, regidora de Benestar i Drets Socials, ha explicat que l’Ajuntament ha mantingut reunions amb aquest veïnat i que la situació no és fàcil per a ningú:

 

Els membres de l’equip de govern han insistit que el veïnat ha d’adreçar-se a ells quan tingui queixes.