Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El retorn de Ferran Almeida

Ferran Almeida (PSC) ha estat un personatge polític important dins la història de Tiana. Va ser regidor al primer govern municipal de la democràcia, amb Rafel Ballús com a alcalde i amb l’equip de govern de Ferran Vallespinós el mandat 2003-2007. També va ser regidor a l’oposició, sempre amb el grup municipal socialista, el periode 2007-2011.

Aquest advocat de professió és un dels membres històrics del PSC local però els darrers anys ha estat sempre en segona fila de l’actualitat política de Tiana. Des del 3 de març  és membre de l’executiva del PSC local: és a dir que, ara, amb 71 anys acabats de fer, tot indica que torna a primera línia de foc. O que hi vol tornar. Si més no, això és el que semblen indicar les seves intervencions als plens municipals d’abril i maig, al torn de precs i preguntes de la ciutadania. Aquest dimarts, al ple de maig, la seva intervenció “com a ciutadà” ha encès part de l’oposició.

Almeida ha intervingut per expressar la seva “profunda preocupació perquè ens estem instal.lant en un maniqueïsme” -ha dit l’exregidor referint-se als posicionaments dels partits envers el procés independentista- “que no porta enlloc”. Però el que realment ha fet intervenir Almeida al final del ple ha estat això:

 

Ferran Almeida ha estat així de contundent a l’hora de voler-se distanciar del PP:

 

A la seva llarga intervenció, l’exregidor ha volgut explicar per què ell no és partidari de la independència de Catalunya. També ha estat molt crític amb l’actual govern català. Cap al final de la seva llarga intervenció, els portaveus de Junts, Isaac Salvatierra i de la CUP, Àlex Rosa, han rebatut Almeida diversos aspectes, tant de la forma com del contingut de la seva intervenció. Tot plegat ha tingut moments de força crispació, com aquest:

 

Al ple d’aquest dimarts, el grup municipal socialista s’ha abstingut a la votació a favor o en contra que l’Ajuntament s’adhereixi al Pacte Nacional pel Referèndum. El PDCat, Junts, ERC i la CUP hi han votat a favor i el PP, en contra.