Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Retrobem-nos es troba a casa la “Delfina”

Les obres de l’obertura del passeig de la Vilesa no són les úniques que s’estan fent al centre del poble. Les que també avancen són les del projecte Retrobem-nos, que vol pacificar els carrers del Centre, Lola Anglada, Sant Cebrià i l’accés al carrer Sant Domènech. Pacificar vol dir menys cotxes. Així doncs, aquesta s’hauria de convertir en una zona prioritària per als vianants, tal i com va aprovar el ple del mes de juny. 

En aquest moment, l’altre centre d’atenció de les obres és la part alta del carrer Sant Cebrià, on està situada la casa coneguda com de la “Delfina”.

obertura obres delfina retrobem-nos pacificació sant cebrià (6)

Aquesta finca, en l’actualitat, és de propietat municipal. Ara que s’ha ampliat el tram del carrer, comencen els treballs al voltant de la casa. Seran feines d’enjardinament i millores, que també tenen en compte la teulada i la façana. I és que aquest edifici continuarà en peu. L’espai, però, quedarà més obert i accessible, els tianencs ho podran fer servir per passar-hi o per descansar.

obertura obres delfina retrobem-nos pacificació sant cebrià (2)

 

Els primers passos del Retrobem-nos

El projecte Retrobem-nos es va iniciar fa mesos amb l’ampliació de l’aparcament del costat de l’església. Això el que permet és tenir més espai per a deixar els cotxes, que en un futur no tindrien accés als carrers més cèntrics.

obertura obres delfina retrobem-nos pacificació sant cebrià (8)

A finals d’estiu han començat els treballs a la part alta del carrer Sant Cebrià. D’aquesta manera s’ha ampliat una part de la via perquè els vehicles puguin circular en doble direcció. Així, els conductors que surtin de l’aparcament del costat de l’església tindran accés directe al carrer del Carme o al Camí Mig d’Alella, sense haver de passar pel centre del poble. El proper pas és el que s’està fent ara, els treballs a la casa de la Delfina.

 

Després dels enderrocs, la urbanització

Mentrestant l’obertura del passeig de la Vilesa segueix en marxa. De fet, ja està totalment a la vista.

obertura obres delfina retrobem-nos pacificació sant cebrià (11)

Després dels enderrocs, vénen les obres d’urbanització de la nova carretera i dels espais del voltant. El projecte també té en compte, per exemple, el futur del carrer Anselm Clavé, afectat pel doble revolt. Aquest hauria de convertir-se en un carrer amb voreres més àmplies i d’un sol sentit de circulació. La majoria de vehicles haurien de pujar i baixar del poble pel nou tram de carretera.

obertura obres delfina retrobem-nos pacificació sant cebrià (15)

L’Ajuntament treballa en el projecte d’urbanització d’aquesta zona, per acabar de concretar com quedarà després de les obres. A partir d’ara, però, també hi participaran dos representants de La Tiana del Segle XXI. És un dels compromisos del govern després de l’enderroc de Can Guardiola. Així doncs, a la propera ponència tècnica, el dimarts dia 11, aquesta plataforma hi ha estat convidada. Des de la Tiana del Segle XXI afirmen estar satisfets de poder contribuir a la gestió del poble i expliquen que treballaran per un projecte que “respecti al màxim possible l’entorn i doni resposta als problemes de mobilitat de la zona”.