Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Rocar destaca entre les rutes de l’editorial Alpina

L’Editorial Alpina ha editat el mapa de rutes de la Serralada de Marina. Aquesta empresa es dedica a revisar les caminades que fan els diferents excursionistes o que preparen els responsables dels diferents parcs. Aquesta vegada han posat a la venda el mapa i les guies de les excursions que hi ha entre el Parc de la Serralada Litoral i la de Marina. En total fan 19 propostes. Tiana és una localitat que es troba enmig d’aquestes dues serralades.

El mapa assenyala les rutes al voltant de Tiana
El mapa assenyala les rutes al voltant de Tiana

D’aquest poble han destacat la ruta del Rocar. És una de les excursions de dificultat mitjana, que es pot fer amb dues hores i quart i que passa, entre d’altres punts, per l’ermita de l’Alegria. En total són més de 7 quilòmetres on aconsellen portar prismàtics per gaudir de la fauna i de les vistes panoràmiques a la Serralada.

El tríptic que informa sobre la ruta del Rocar
El tríptic que informa sobre la ruta del Rocar

Aquesta caminada passa, precisament, per un dels punts d’informació dels itineraris de Tiana, el que hi ha situat a la Virreina. Entre les rutes dels Parcs també hi trobem excursions que pertanyen a altres poblacions del Maresme. De dificultat baixa hi trobem la Ruta del Vedat, a Teià, la visita a la Roca d’en Toni, a Vilassar de Dalt o la de la Creu de Montcabrer, a Cabrils.

El mapa d'Alpina
El mapa d’Alpina

Pels que prefereixen unes caminades mitjanes hi trobem la ruta de l’esquirol, que passa per la Cadira del Bisbe i per Sant Mateu, a Premià de Dalt i la pujada al Castell de Burriac, que es pot fer des de Cabrera de Mar o Argentona. Aquest llibre es pot adquirir pel preu d’11 euros a les diferents llibreries.