La D.O. Alella està formada per 9 cellers. 7 d’aquests ja són 100% ecològics amb la inclusió del Celler de Quim Batlle i els seus vi blancs Foranell. Els dos restants estan en tràmits perquè la D.O Alella sigui l’única denominació d’origen ecològica en la seva totalitat.
Per aconseguir aquest distintiu, els agricultors no han de fer servir cap tipus de pesticides ni fungicides. La prevenció és la que evita la proliferació de plagues que deterioren la qualitat dels vins. Tots els productes fets servir han de ser naturals, tal com explica Quim Batlle propietari del celler i president de la D.O. Alella.
La memòria dels ceps
El canvi climàtic està afectant la verema. Si no plou el cep pateix, les plantes es panseixen més, produeixen menys quilos, menys suc i el raïm pot ser més àcid.
L’any passat ja va ploure molt poc i el cep recorda aquesta dada per produir en funció de les condicions viscudes l’any passat, tal com explica en Quim
El Celler Quim Batlle té 3 hectàrees de muntanya d’entre un 20 i 40% de desnivell. Tota la feina es fa manual, inclús el tractament de la terra i la distribució dels fems naturals.
Produeixen unes 14.000 ampolles any de les tres varietats (pansa, garnatxa i picapoll), que ja cultivaven el pare i avis d’en Quim. Gràcies a la cura, estima i amor posats en la producció, el celler ha rebut diversos premis per la qualitat dels vins, com per exemple al Foranell picapoll 2013, Premi medalla d’or d’una revista especialitzada en enologia
Foranell és el vent que ve de mar a muntanya. Esperem que comenci a bufar per portar pluja, posar les coses més fàcils i continuar omplint ampolles dels excel·lents vins blancs Foranell.