Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El suport de Tiana permet portar la reforma local al Constitucional

La LRSAL (Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local) es portarà finalment davant el Tribunal Constitucional gràcies al suport de 803 ajuntaments catalans, sent un d’ells el de Tiana. A més, des del Consell de Governs Locals de Catalunya, s’espera arribar com a mínim a les 855 adhesions. Tot i així, aquesta llei que, segons el Consell, “fa que els ajuntaments tornin 30 anys enrere” compta ja amb el suport suficient per sotmetre’s a judici.

De moment, doncs, el 84% dels governs locals s’han adherit al recurs d’inconstitucionalitat. Una adhesió que, segons l’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, era improrrogable perquè la llei castiga directament a la ciutadania, no a les institucions.

 

A més, Esther Pujol assegura que la lluita per mantenir tots els serveis actius no s’acaba aquí, ja que des de l’àmbit català també s’està intentant fer mesures molt semblants com la Llei de Governs Locals.

 

El president del Consell de Governs Locals i el seu vicepresident, Miquel Buch i Xavier Amor, a l'entrega de la capsa amb les peticions a Xavier Trias. Font: ACN.
El president del Consell de Governs Locals i el seu vicepresident, Miquel Buch i Xavier Amor, a l’entrega de la capsa a Xavier Trias. Font: ACN

Ara per ara, però, serà la LRSAL que es jutjarà en base a la Constitució. L’Ajuntament de Barcelona, en representació de tots els municipis catalans adherits, reclamarà dictamen al Consell de l’Estat a finals d’aquesta setmana i aquest tindrà dos mesos per pronunciar-se de manera no vinculant però si preceptiva. Després d’això, es podrà presentar un recurs d’inconstitucionalitat que es sumaria al de la Generalitat i al del Parlament.