Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Tast Tiana torna a la plaça de la Vila el 9, 10 i 11 de juny amb 17 restauradors, 8 cellers i Can Riera com a seu de les activitats

L’Ajuntament de Tiana ja ha anunciat les dates de la catorzena edició del Tast Tiana, la mostra gastronòmica i del vi que té la plaça de la Vila com a centre neuràlgic. Serà el divendres 9, dissabte 10 i diumenge 11 de juny, coincidint amb la Festa Major petita de Sant Antoni, i comptarà amb la participació de 17 restauradors i 8 cellers.

La mostra mantindrà els espais de degustació amb l’ampliació que ja es va fer l’any passat, amb taules a peu dret al jardí Lola Anglada, Can Riera i els jardins de Can Baratau; i tres zones més al carrer Marquès de Monistrol, Lola Anglada i la barra del Coro.

Aquesta catorzena edició tornarà a tenir Can Riera com a seu dels actes i activitats, que s’amplien amb dos tastos populars a càrrec de Johnny Alemán, un vermut de migdia a càrrec de La Bodega del Mascaró i la tertúlia Les cuines de Tiana, presentada per la periodista Gisela Rodríguez, en què cuineres de diferents generacions expliquen receptes històriques dels bars i restaurants de Tiana i visibilitzen el paper de la dona en la gastronomia local. Els tastos tindran lloc dissabte i diumenge a dos quarts de vuit del vespre i la tertúlia i el vermut diumenge a les dotze del migdia.

La inauguració es farà el divendres 9 de juny a les set de la tarda i enguany serà a càrrec de la periodista gastronòmica Tana Collados. A més, s’aprofitarà aquest espai per fer el lliurament del primer Premi Sauló al restaurant i bar que millor tractin els productes de la D.O. Alella a la seva carta de vins. Tal com informa el consistori, el premi consistirà en un distintiu indicador del premi per col·locar a l’exterior de l’establiment i un premi valorat en 2.000 euros per a cada categoria (restaurant i bar). Addicionalment, tots els participants rebran un diploma de participació.

Coincidint amb la Festa Major petita de Sant Antoni, els concerts de festa major es faran a l’exterior de can Riera a les nou de la nit. El divendres 9 actuarà ADT, dissabte 10 Cristian Riaño DJ & Pablo Galak saxo i diumenge 11 A Ciegas.

El concepte i disseny del cartell i el programa d’aquest 2023 és obra de Jordi Santamaria i Mario Tarragó, els primers dissenyadors de la imatge del Tast Tiana, ara fa 14 anys.

Passejada per les vinyes

Paral·lelament a les activitats que tindran lloc a Can Riera, diumenge 11 de dos quarts de deu del matí a dos quarts de dues del migdia es farà una nova edició de la passejada per les vinyes, que consistirà en una visita a les vinyes i un tast de vins del celler Alta Alella. L’activitat és gratuïta amb places limitades, és per això que cal reservar abans de l’1 de juny trucant al telèfon 933 956 336 en horari de nou del matí a dues del migdia.