Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El tema tabú del dol i com afrontar-lo

Aquest dimarts a la Sala d’Exposicions del Casal s’ha fet una xerrada sobre la pèrdua i els processos de dol organitzada per la Creu Roja Montgat-Tiana i l’Ajuntament del poble. La sessió la dut a terme la Gemma Roces, també de la Creu Roja, que ha tractat d’explicar en què consisteix el dol i com es pot superar.

Aquesta és la primera de les xerrades que s’impartiran durant aquest 2016. En parlen Hasina Ahmed, coordinadora Creu Roja Montgat-Tiana i Marta Guàrdia, regidora de Serveis Socials:

 

S’ha parlat del dol en majúscules, com assumir-lo, com detectar si es pateix depressió i com afrontar-la o com arribar a l’etapa final d’acceptació i superació. La Gemma Roces ha explicat que hi ha gent que del dolor aprèn a veure d’una manera diferent’. És un procés sempre individual i psicològic, ha afegit.

 

Per les persones assistents ha estat una estona de reflexió i d’aprenentatge, i n’han sortit satisfetes amb el que s’ha explicat. Ens ho explica una de les presents, la Laura.

 

La següent sessió tindrà lloc el proper 12 d’abril, també dimarts, i tractarà sobre l’atenció a familiars de víctimes de l’accident de Germanwings.