Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Tiana Art Lab en 10 imatges

Esperança Cases ha portat el perfum creatiu i experimental fins a Can Riera amb el Tiana Art Lab. Les jornades s’han celebrat del 20 al 22 d’octubre en aquest equipament municipal, tot i que uns dies abans, el dilluns 16, ja havia tingut lloc una primera activitat a la Llar de Persones Grans destinada als socis i sòcies. Els assistents van poder gaudir d’un passeig per la història de la mà del perfum.

El divendres 20 d’octubre a les set de la tarda va tenir lloc la presentació d’aquestes jornades, que va comptar amb una explicació de l’ofici de perfumista i de les formacions i actes previstos per aquells dies. L’acte va acabar amb un “tast” de perfums.

El dissabte 21 al matí va tenir lloc la descoberta del perfumista Gabriel Silvestrí, on les participants van poder crear una composició amb matèria experimental creada in situ. Amb el fil conductor de l’eterna rosa, van poder afegir extracte de carn, d’òxid, d’all i de cibulet entre altres matèries.

El dissabte 21 a la tarda l’Esperança Cases va guiar la classe magistral “El perfum dels arbres” on es van mostrar les olors de les matèries més antigues del món i la riquesa en matèria olfactiva que proporcionen les espècies d’arbres al món. Els assistents van poder olorar matèries i formats desconeguts i van aprendre a reconèixer matèries i usos incorrectes pel que fa a la difusió i consum d’elements per a cremar.

El diumenge 22 al matí Cases va presentar l’exposició “M’exposo”, una mostra autobiogràfica que s’exposarà a partir del 26 d’octubre a Empremtes de Catalunya. A través de sis perfums, sis fotografies i sis músiques, l’Esperança parla d’assetjament, creació, sexualitat, records i arrels. En aquesta presentació a Tiana es va facilitar a les assistents diverses creacions per tal que experimentessin amb les connexions que un perfum ens pot provocar.

L’última activitat es va fer diumenge 22 a la tarda i va consistir en un taller experimental que, partint d’una equivalència notes musicals – matèries oloroses d’un perfumista del 1857, va facilitar la matèria i la tècnica creativa als músics per tal que l’empressin com una eina creativa, tant per a la seva pròpia inspiració, com per a docència.

Aquestes quatre activitats requerien inscripció prèvia, però el que sí que tenia entrada lliure era l’exposició “Món. Perfum creatiu”, una mostra de perfums d’artesans d’arreu.

A Can Riera hi havia un element que va estar present durant totes les jornades. Es tracta de l’arbre d’on penjaven diferents dibuixos sorgits del taller que l’Esperança Cases va fer a la Plantada Popular d’enguany. L’activitat consistia en el fet que els participants escollien un paper perfumat i a partir de l’olor, dibuixaven una planta inventada inspirada per aquesta.